vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Un român din Spania a confecționat măști pe care le-a împărțit gratuit localnicilor, dar a primit amendă pentru că a ieșit din casă

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 12 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un român din Spania pe nume Victor Ursariu a ajuns să fie considerat erou în Paterna, localitatea în care trăiește de mai mult timp. Datorită lui, mii de spanioli au avut măști de protecție în perioada în care nu se mai găseau în farmacii. Un gest deosebit, dar care s-ar putea să-l coste scump pe conaționalul nostru, el a primit amendă de la poliția locală pentru că a ieșit din casă în timpul carantinei pentru a împărți măștile. Povestea lui Victor ne este prezentată de Știrile TVR.

Victor Ursariu are un atelier de confecții în orașul Paterna. În perioada carantinei a făcut mii de măști pe care le-a împărțit gratuit localnicilor, ba chiar multe dintre ele le-a dus personal acasă la bătrâni sau persoane imobilizate în scaune cu rotile. Săptămână trecută a primit o scrisoare de mulțumire din partea primarului localității, însă la două zile distanță i-a sosit și o amendă de la poliția locală.

„În ziua 31 martie am ieșit pentru a împărți măști persoanelor care aveau nevoie, am fost oprit de poliție în La Caniada, mi-au dat o amendă de 601 euro pentru că am ieșit din casă”, a spus Victor pentru sursa citată.

Victor Ursariu

Oamenii îi cer primarului să anuleze amenda

Localnicii din Paterna au fost revoltați și consideră că i s-a făcut o mare nedreptate. Pe grupul de susținere creat pe o rețea de socializare s-au strâns sute de mesaje, în care oamenii îi cer primarului să anuleze amenda.

Juan Jose Moya Garcia, administratorul grupului Paterna te Ayuda!! (Paterna te ajută!) spune despre Victor: „Este un om special pentru Paterna! Este prima persoană care a început să facă măști și datorită lui în Paterna toată lumea a avut măști. Localnicii din Paterna, grupul “Paterna te ajută!” și toate celelalte grupuri din oraș cer ca această amendă să nu meargă înainte. În acest moment, amenda de 601 euro pentru Victor înseamnă să îl distrugi, e ca și cum i-ai spune: luna aceasta, nu mănânci!”

Autoritățile, văzând susținerea comunității pentru românul nostru, l-au chemat pe Victor la primărie pentru a discuta despre situația creată: „Comunitatea de aici m-a susținut mult, am mulți prieteni care cunosc în primărie persoane care mă pot ajuta și s-au oferit să mă susțină și să mă ajute cu această amendă”, spune încrezător românul nostru. VIDEO aici.

Spania a început în luna mai ieşirea treptată din izolare, care urmează să se încheie la sfârşitul lui iunie. Este printre ţările în care pandemia a făcut cele mai multe victime în lume, cu peste 27.000 de morţi. În perioada carantinei s-au dat peste un milion de amenzi, cu o valoare cuprinsă ître 600 și 30.000 de euro, valoarea totală depășind suma taxelor plătite de cetățeni în ultimii patru ani.