marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un român din Spania și-a ucis iubitul la beție: „Am băut doi, trei litri de vin și 20 de beri”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - marți, 27 februarie 2024

Doru Robert Didițel, un român de 27 de ani, este acuzat că și-a ucis cu brutalitate iubitul, Alejandro Fernández-Canteli Álvarez, un cunoscut artist din Oviedo (Spania), în vârstă de 60 de ani, în noaptea de 4 noiembrie 2020.

În timpul procesului care a început pe 27 februarie 2024, Didițel a mărturisit că nu își amintește detaliile incidentului fatal, invocând consumul excesiv de alcool din acea seară, când a băut aproximativ doi-trei litri de vin și 20 de beri, relatează La Nueva España.

Incidentul tragic a avut loc în casa victimei, unde, potrivit declarațiilor martorilor, Didițel și vbărbatul spaniol, care formau un cuplu de câteva luni, au avut o ceartă.

Aceasta ar fi escaladat după ce spaniolul l-a împiedicat pe iubitul său român să meargă să cumpere substanțe interzise, ceea ce a condus la un conflict violent care s-a soldat cu moartea lui Fernández-Canteli Álvarez, găsit într-o baltă de sânge.

În fața instanței, Doru Didițel și-a exprimat regretul, declarând:

L-am iubit cu adevărat, nu știu ce s-a întâmplat, alcoolul, dar nu am vrut să-i fac niciodată rău”.

Martorii prezenți în casă în noaptea crimei au oferit detalii suplimentare despre dinamica relației dintre cei doi și despre comportamentul lui Didițel.

Unul dintre martori, proprietarul casei, a relatat că scandalul a început din dorința românului de a cumpărasubstanțe interzise, ceea ce victima a încercat să împiedice.

Un prieten al proprietarului, de asemenea român, a povestit că a auzit amenințări din partea lui Didițel, care era beat:

„L-am auzit pe Robert spunând: ‘Înainte să mă omoare cum l-au omorât pe tata (a fost înjunghiat mortal de un cumnat), îl omor eu pe el’”.

Un alt martor a descris viața comună a celor doi, evidențiind problemele financiare (cei doi trăiau din pensia spaniolului de numai 400 de euro), consumul excesiv de alcool și substanțe interzise din partea românului, precum și tendințele sale violente, care au dus la altercații frecvente și chiar la violență.

Procesul este încă în desfășurare, iar detaliile cazului continuă să fie examinate pentru a determina circumstanțele exacte ale tragediei.

DISTRIBUIE