marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un român întors din Spania și-ar fi infectat rudele cu coronavirus. Mama și sora bărbatului au decedat

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 8 august 2020 Etichete: , , ,

O femeie în vârstă de 33 de ani, însărcinată în 25 de săptămâni, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, unde era internată în secția de terapie intensivă. Femeia era infectată cu coronavirus și a fost adusă în stare gravă la Alba Iulia. Ea ar fi luat virusul de la fratele întors din Spania, relatează Digi24.

Tânăra era din comuna Cetatea de Baltă și s-ar fi infectat în familie, după ce ar fi luat virusul chiar de la fratele ei, întors din Spania. În urmă cu aproximativ o săptămână, mama tinerei, confirmată la rândul ei cu noul coronavirus, a decedat, mai arată sursa citată.

Silviu Tuzes, medicul şef al secţiei de ATI din unitatea sanitară spune că femeia însărcinată nu avea alte afecţiuni în afară de infecţia cu SARS-CoV-2. Ea a ajuns însă la spital în stare foarte gravă, avea bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate fiind cauzate de infecție.

„La 33 de ani, alte boli cronice nu avea, dar avea o infecție cu coronavirus, iar gravidele au un risc major care poate fi agravat de acest coronavirus”, a declarat la Digi24 Silviu Tuzes.

Medicii de la Alba Iulia au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva, au folosit medicamentele din ghidul internaţional de tratament şi toate procedurile care se impun într-un astfel de caz grav, dar nu au reuşit să o salveze.

Medicul Silviu Tuzes spune că oamenii nu trebuie să uite de regulile de igienă şi de distanţare, pentru că virusul este extrem de imprevizibil.

DISTRIBUIE