fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un șofer român din Germania și-a anunțat soția că se sinucide fiindcă nu se putea adapta la condițiile de muncă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 3 iulie 2020 Etichete: , , ,

Un șofer român de TIR, angajat al unei firme din Germania, a încercat să se sinucidă în cursul zilei de joi, 2 iulie, din cauză că nu mai suporta condițiile muncă la care era supus. Viața sa a fost salvată de polițiștii germani în colaborare cu polițiștii români după ce soția conaționalului nostru, aflată în România, a avertizat autoritățile despre intențiile soțului ei.

„La data de 02 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a fost sesizat de către o femeie în vârstă de 39 de ani, cu privire la faptul că soțul său care își desfășoară activitatea ca șofer de tir angajat al unei societăți din Germania, a dispărut. S-au efectuat demersurile necesare cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, astfel încât cel în cauză să fie dat în atenția forțelor de ordine germane. Totodată, s-a constituit o echipa de polițiști care au efectuat activități de documentare a posibilelor locații în care persoana s-ar putea afla”, transmite I.P.J. Călărași într-un comunicat de presă.

La scurt timp după anunțarea dispariției soțului ei, femeia a venit cu alte informații critice și polițiștii au pornit atunci într-o cursă contra cronometru pentru a salva viața bărbatului.

„În timpul desfășurării activităților, apelanta a revenit cu precizări, în sensul că a primit un mesaj de la soțul său, în care acesta îi comunică faptul că intenționează să se sinucidă, deoarece nu se poate adapta la condițiile de muncă. Imediat, s-a luat legătura direct cu autoritățile germane și cu reprezentanții firmei angajatoare, fiind obținute rapid coordonatele GPS ale vehiculului folosit de bărbat, constatându-se că acesta a urmărit un traseu bine definit, fiind staționat de mai multe minute într-o zonă izolată. Au fost alertate echipele de poliție germane competente teritorial, bărbatul fiind găsit în timp ce încerca să se sinucidă”, se mai precizează în comunicatul publicat de polițiștii români.

Șoferul român a fost apoi internat într-un spital și, în prezent, se află în afara oricărui pericol, mai scrie sursa citată.

DISTRIBUIE