miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Un tânăr adoptat în străinătate își caută mama în România. După naștere a fost abandonat într-un tren

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Prima pagină Știri - vineri, 14 februarie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Sute de copii au fost daţi spre adopţie, în străinătate, după revoluția din 1989. Mulţi dintre ei au reuşit să-şi găsească familiile din care proveneau cu ajutorul unei pagini de Facebook, The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României. Pagina a fost creată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău şi stabilită în Irlanda, care a început să îşi caute fratele adoptat în urmă cu 26 de ani.

Cel mai recent mesaj pe pagina de Facebook respectivă provine de la Cristian, un tânăr adoptat în Statele Unite ale Americii, care are o poveste tulburătoare. Iată care este mesajul tânărului:

„Salutări din Idaho, S.U.A.!
Am fost adoptat din frumoasa mea țară, România, și unul dintre visele mele cele mai mari este să-mi regăsesc familia biologică. Povestea mea este una puțin mai diferită, motiv pentru care deseori mi se spune că șansele de a-mi găsi mama sunt foarte, foarte mici, dacă nu imposibile. Eu, totuși, sper că în urma acestui anunț o minune se va întâmpla! Povestea mea începe așa: la foarte scurt timp după naștere am fost lăsat sau pus într-un tren, singur. Am fost descoperit când trenul trăgea în gara Lovrin din județul Timișoara. Nu sunt sigur unde sau în ce dată m-am născut. Posibil în perioada 23/28 martie 1996. Controlorul de bilete m-a dus la spital și de acolo am fost plasat în orfelinatul din TIMIȘOARA.
Numele dat acolo a fost Lovrin Cristian. Am stat în orfelinat până în data de 17 decembrie 1999, când am fost adoptat de o familie foarte bună și iubitoare.

Vă mulțumesc din suflet pentru orice mică informație pe care mi-o puteți da, sperând că îmi voi putea descoperi originile cu ajutorul vostru!

De asemenea, dacă cineva îmi poate da informații despre angajații care au lucrat la orfelinat sau copiii de acolo, aș vrea să le arăt câteva fotografii împreună.”

Cristian, un tânăr adoptat în SUA în 1999 își caută familia de origine în România