miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Ungaria a eliminat din această noapte restricțiile de tranzitare pentru românii care doreau să ajungă în alte state UE

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 17 iunie 2020 Etichete: , , ,

Autoritățile ungare au eliminat începând din această noapte restricțiile de tranzitare impuse cetățenilor români care doreau să ajungă în alte state UE și nu aveau contracte de muncă, anunță Ministerul Afacerilor Interne printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial.

(P) Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

„În urma refuzului autorităților de la Budapesta de a permite tranzitarea Ungariei cetățenilor români care nu au contracte de muncă în alte țări europene, oficialii Ministerului Afacerilor Interne din România au inițiat discuții cu partenerul maghiar.

Discuțiile demarate la începutul acestei săptămâni au avut drept scop eliminarea restricțiilor care au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei solicitate unilateral cetățenilor români.

Oficialii maghiari ne-au transmis, în după-amiaza zilei 16 iunie, că din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00.00, ora Budapestei, respectiv ora 01.00, ora României, vor fi eliminate restricțiile de tranzitare a teritoriului național al Ungariei pentru toți cetățenii români”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, discuțiile purtate de reprezentanții MAI cu partea maghiară se înscriu în acțiunile Ministerului Afacerilor Interne din toată această perioadă pentru a asigura cetățenilor români posibilitatea de a ieși și de a reveni în țară în condiții cât mai bune.

„Ministerul Afacerilor Interne își exprimă, în continuare, hotărârea de a depune toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea dreptului cetățenilor români la liberă circulație, asa cum și noi respectăm acest drept cetățenilor unguri”, se mai precizează în comunicatul MAI.