marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Ungaria își închide frontierele începând de la 1 septembrie pentru cetăţenii străini

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 28 august 2020 Etichete: , , , , ,

Începând cu 1 septembrie Ungaria va  închide frontierele pentru străini, cu scopul de a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus. Cetățenii unguri care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, scrie Agerpres.

„Numărul de infecţii a crescut… şi cele mai multe dintre acestea îşi au originea în străinătate”, a spus şeful de cabinet al lui Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Vor putea intra în Ungaria doar străinii care vor justifica în mod concret această acțiune. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Orban a spus că cetăţenii ungari care se vor întoarce din străinătate vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună, a mai adăugat Gergely Gulyas.