miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Va fi inaugurată vama Borș II, un nou punct de trecere a frontierei dintre România și Ungaria

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Știri - joi, 3 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Vineri, 4 septembrie 2020, va avea loc ceremonia de deschidere a punctului de trecere a frontierei Nagykereki-Borș II de la frontiera româno-ungară și inaugurarea conexiunii de autostradă A3-M4, care se va desfășura pe segmentul corespondent părții ungare, informează Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat remis redacției noastre.

Așadar, pe lângă deschiderea noului punct de frontieră, va fi inaugurată circulația rutieră pe tronsonul de 5 kilometri dintre Biharia și Borș din cadrul autostrăzii A3. Tronsonul face legătura cu autostrada M4 din Ungaria. „Este vorba despre 10 benzi pe sens, într-adevăr, sunt 10 pe intrare, 10 pe ieșire, din care câte patru benzi pentru camioane și şase pentru turisme”, a declarat Ovidiu Barbier, directorul adjunct al Companiei de Drumuri.

La eveniment vor participa ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, împreună cu ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor Lucian Nicolae Bode.

Ceremonia de inaugurare va avea loc începând cu ora 13:00, ora României, iar în cadrul evenimentului vor susține discursuri reprezentanții ambelor state.

În prezent, la frontiera cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere pentru tranzitul cetățenilor români. Mai multe informații în articolul: Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria deschise de la 1 septembrie pentru tranzitul cetăţenilor români