joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Valabilitatea certificatului COVID a fost prelungită de Parlamentul European

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România În evidență Informații utile Știri - duminică, 8 mai 2022 Etichete: , , , , ,

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului Covid cu încă un an. Europarlamentarii au hotărât menținerea certificatului digital Covid încă 12 luni, până la 30 iunie 2023.

În plus, aceștia vor cere Comisiei Europene evaluarea necesității certificatului după o perioadă de 6 luni de la extensie, după decembrie 2022, în funcție de recomandările Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC) și Comitetului pentru Securitatea Sănătății (Health Security Committee – HSC).

Regulile Certificatului digital Covid al Uniunii Europene

Certificatul digital Covid al Uniunii Europene a fost adoptat în iunie 2021 pentru a facilita libertatea de mișcare în Europa pe timpul pandemiei, pentru o perioadă limitată de 12 luni și este în momentul de față necesar pentru a călători în unele țări europene.

Începând cu februarie 2022, dozele de rapel ale vaccinului sunt necesare pentru ca oamenii să fie considerați vaccinați „complet” în cadrul schemei certificatului digital.

De asemenea, dacă o persoană a fost vaccinată cu a doua doză a vaccinului cu mai bine de nouă luni în urmă, aceasta trebuie să obțină o nouă doză pentru a îndeplini condițiile vaccinării complete sub regulile certificatului.

Înainte de a efectua o călătorie în afara României, este indicat să consultați pagina dedicată condițiilor de călătorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor de Externe: http://www.mae.ro/travel-conditions?fbclid=IwAR1zC405JKRNfMJs0CrVtynSm0JkdfJYYEj7vSMrvG-Q7X8OZBJOrQrOmfc