joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Vasile, tânărul român din Franța care a devenit pompier profesionist în această țară

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Blog Din diaspora Știri - marți, 21 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Vasile Radu, un tânăr de naționalitate română, s-a mutat încă din anul 2019 în localitatea franceză Rivel din departamentul Aude (Occitania), unde s-a alăturat Centrului de Salvare Kercorb, Chalabre și Sainte-Colombe-sur-l’Hers ca și pompier voluntar.

Vasile, tânărul român din Franța care a devenit pompier în profesionist în această țară

Dispus să se integreze social în comunitate și cu dorința de a deveni pompier profesionist, conaționalul nostru a reușit să stăpânească rapid limba franceză, criteriu esențial pentru a-și vedea îndeplinit obiectivul său, după cum relatează publicația L’Independant.

De asemenea, experiența câștigată ca pompier voluntar l-a determinat pe Vasile să promoveze cu brio concursul de pompieri profesionişti organizat la Centrul de Salvare din localitatea Quillan (Aude), după care s-a alăturat acestei cazărmi cu gradul de caporal în iulie 2022.

După alte zece săptămâni de antrenament, tânărul român a fost acceptat în rândurile SDIS 11 (Serviciul Departamental de Pompieri și Salvare din Aude). Inițial temporar, postul de pompier profesionist la cazarma Quillan este acum asigurat pentru conaționalul nostru care și-a văzut visul cu ochii.

Așa cum a fost salutată recent pe pagina de Facebook a localității, sosirea tânărului caporal reprezintă un atu suplimentar pentru comunitatea locală și pentru Centrul de Salvare din Quillan, unde Vasile va contribui din plin cu experiența și abilitățile dobândite în timpul dificilei sale pregătiri profesionale.