miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


VIDEO | Determinau tinere din România să practice prostituția în Spania, Germania, U.K. și alte țări. Cinci proxeneți arestați

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - miercuri, 26 mai 2021 Etichete: , , , , , , ,

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, în colaborare cu autoritățile din Germania și Elveția, au destructurat un grup infracțional organizat format din cinci bărbați care duceau tinere din țara noastră în mai multe state europene pentru a practica prostituția.

Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de Poliția Română, cercetările efectuate de anchetatori au scos la iveală că patru bărbați ar fi constituit o grupare în scopul recrutării unor tinere, pe fondul unor legături afective și sub aparența unor relații de concubinaj sau căsătorie.

Ulterior, acestora li s-ar fi alăturat un al cincilea bărbat, iar gruparea se ocupa cu determinarea mai multor tinere din România să practice prostituția, în folosul lor, în Spania, Germania, Olanda, Elveția și Marea Britanie.

„Au fost identificate 6 tinere, toate majore, cărora li s-ar fi înlesnit să practice prostituția, prin asigurarea transportului și cazării”, spun polițiștii români.

„Pentru probarea activității infracționale, pe parcursul acestei zile, polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița și Ilfov, fiind puse în executare 5 mandate de aducere”, se mai precizează în comunicat.

În urma perchezițiilor efectuate, forțele de ordine au indisponibilizat 99.500 de euro, 3.700 de lei, un ceas de lux în valoare de 12.000 de euro, 5 telefoane mobile, un gram de substanță ilegală și diferite înscrisuri, fiind întreprinse măsuri în vederea indisponibilizării a trei autoturisme de lux.

„În cauză, s-a cooperat cu autoritățile polițienești din Germania și Elveția, fiind primit sprijin din partea Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale ce se impun”, mai spun polițiștii români.