luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


VIDEO: O moldoveancă din Italia a plătit doi români să dea foc la o pizzerie. Dorea să se răzbune pe proprietari

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 28 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

O femeie în vârstă de 32 de ani, originară din Republica Moldova, este cercetată de poliția italiană acuzată fiind că a plătit doi români să dea foc la pizzeria Fratelli Milù din Rivoli, în apropierea orașului Torino. Femeia a decis să incendieze pizzeria italienilor din răzbunare pe proprietarii cu care a avut în trecut anumite litigii, relatează Torino Corriere.

Faptele au avut loc în noaptea de 10 decembrie, dar abia acum au fost identificați făptașii și puși sub cercetare de autorități.

Femeia moldoveancă i-a angajat pe cei doi bărbați români, unul în vârstă de 25 de ani și celălalt de 36, să dea foc pizzeriei în noaptea respectivă, iar incendiul izbucnit a deteriorat puternic zona exterioară a restaurantului Fratelli Milù. Femeia ar fi acționat din răzbunare, după unele dezacorduri cu membrii familiei proprietarilor restaurantului.

Foto: Torino Corriere

În imaginile înregistrate de camerele de luat vederi din apropiere se poate vedea clar cum cei doi bărbați împreună cu femeia, toți cu fețele acoperite, stropesc cu benzină mesele de lemn de pe terasa pizzeriei și aprind focul. După ce flăcările cuprind mobilierul de pe terasă, românii se fac nevăzuți. Din fericire, moldoveanca a ales ca răzbunarea sa să aibă loc în timpul nopții, când pizzeria era închisă și nicio persoană nu a avut de suferit, aparte daunele materiale înregistrate în defavoarea proprietarilor.

Încă de la început carabinierii companiei din Rivoli au exclus posibilitatea ca incendiul să fi fost provocat în mod accidental, iar după vizionarea materialului video au avut dovada că a fost pus intenționat.

Ancheta a fost coordonată de procurorul Roberto Furlan.