joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


VIDEO. Peste 60 de morți în India după ce un pod pietonal s-a prăbușit și a căzut într-un râu

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 30 octombrie 2022 Etichete: , , ,

UPDATE: Numărul victimelor a ajuns între timp la 140. VIDEO aici.

Un pod pietonal s-a prăbușit în India, făcându-i pe cei care îl traversau să cadă în râul de dedesubt. Bilanțul în acest moment este de peste 60 de morți și aproximativ treizeci de răniți, informează Daily Star.

Potrivit guvernatorului local, Brijesh Merja, peste 60 de persoane și-au pierdut viața în această tragedie, petrecută în orașul Morbi, din statul Gujarat.

Mai multe videoclipuri locale arată persoane agățate de cablurile podului, parțial scufundat în râul Macchu, în timp ce salvatorii încearcă să-i aducă în siguranță.

Potrivit primelor reconstituiri, la momentul prăbușirii pe pod se aflau sute de oameni. Unii radiodifuzori locali au vorbit despre aproximativ 400 de persoane. Pe rețelele de socializare circulă și videoclipuri care arată momentele dinaintea prăbușirii, în care o masă imensă de oameni poate fi văzută pe pod, probabil mai mult decât a putut suporta structura.

Podul a fost redeschis cu doar câteva zile în urmă, în urma unor reparații. Prim-ministru indian, Narendra Modi, se afla chiar în zona Gujarat în aceste zile și s-a declarat „profund întristat de tragedie”.