duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


VIDEO. Românce drogate și obligate să se prostitueze în Spania, rețea de proxeneți destructurată

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 27 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Poliția Națională din Spania a destructurat un grup criminal organizat care exploata mai multe femei românce în Barcelona și le obliga nu numai să consume droguri, dar și să le vândă clienților. Rețeaua de proxeneți era condusă de un cetățean spaniol și o femeie româncă și avea o bază și în România, la Ploiești.

Potrivit ziarului spaniol El Periodico, ancheta a început atunci când o femeie româncă a denunțat la poliție, în România, faptul că atunci când era minoră a fost convinsă prin metoda „Lover Boy” să meargă în Spania și odată ajunsă acolo a fost obligată să se prostitueze în Barcelona alături de alte femei românce. Atașatul Ministerului Afacerilor Interne de la Ambasada României în Spania a fost cel care a anunțat apoi autoritățile spaniole despre existența acelei rețele și în urma unei anchete a polițiștilor spanioli în colaborare cu polițiștii români grupul infracțional a fost destructurat.

Conform celor relatate într-un comunicat de presă joi, 26 decembrie 2019, de către Poliția Națională din Spania, o operațiune comună a autorităților din cele două țări, coordonată de Europol, a dus la un raid în patru locuințe: două din Barcelona și două din Ploiești. În apartamentele din localitatea spaniolă polițiștii au arestat patru persoane și au confiscat peste 6.000 de euro în numerar, precum și un vehicul de mare viteză, o motocicletă, 11 telefoane mobile, două revolvere, 38 de cartușe, 3 arme cu laser și 3 arme albe, dar și 150 de grame de cocaină.

Cele patru persoane arestate în Barcelona sunt acuzate de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, trafic de droguri și apartenență la o organizație criminală.

Vă reamintim pe această cale datele de contact ale instituțiilor din Spania la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Poliție: 112;
  • La numărul de telefon 016 puteți cere asistență chiar și în limba română, în confidențialitate și în caz de nevoie și pentru găzduire;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.
  • Ambasada României în Spania, telefon de urgență: +34 649 656 032. Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.