joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


VIDEO | România, lada de gunoi a Europei. 8 tir-uri au fost oprite să intre în țară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - vineri, 18 iunie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II şi lucrători din cadrul Gărzii de Mediu nu au permis intrarea în ţară a opt Tir-uri încărcate, în total, cu peste 130 tone de „mobilier şi haine second hand” care erau într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri.

În data de 17 iunie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a opt automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand şi mobilier de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand și mobilier într-o stare avansata de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele opt vehicule erau transportate 130 588 de kilograme de deşeuri.

Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.