luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


VIDEO | Turcia: Un avion cu 179 de persoane la bord s-a rupt în două după ce a derapat de pe pistă în timpul aterizării

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 5 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Un avion care efectua o cursă locală din Izmir spre Istanbul, în Turcia, s-a rupt în două în timpul aterizării după ce a derapat de pe pistă miercuri, 5 februarie 2020. În aeronavă se aflau 175 de pasageri și 4 membri ai echipajului, dar până la această oră nu a fost raportat niciun deces.

Imagine de la locul accidentului. Foto: Demiroren News Agency/AFP

Potrivit CNN, circa 120 de pasageri dintre cei aflați în avion au suferit răni în urma accidentului și au fost transportați la spitalele din Istanbul, dar în mod miraculos nimeni nu și-a pierdut viața. Avionul, care efectua zborul PC2193 de la Izmir și care tocmai ateriza pe aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul, la ora locală 18:19, a derapat de pe pistă și a alunecat pe o distanță de circa 60 de metri. Apoi a căzut într-un canal și a mai alunecat 40 de metri, iar în cele din urmă s-a rupt în două.

Intervenția echipelor de salvare. Foto: Demiroren News Agency/AFP

Aeronava Boeing 737-86J aparține companiei turcești Pegasus și se pare că a luat foc după ce s-a rupt. Mai multe echipe de pompieri și de personal medical au intervenit pentru a stinge incendiul și a salva pasagerii. Aeroportul a fost închis și traficul aerian a fost redirecționa spre aeroportul internațional din capitala Turciei, situat în partea european a orașului.