marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


VIDEO | Un motor al unui avion cu 231 de pasageri la bord a luat foc și s-a dezintegrat în timpul zborului. Resturi căzute peste locuințe

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 22 februarie 2021 Etichete: , , , ,

Un avion Boieng 777, cu 231 de pasageri la bord şi 10 membri ai echipajului, care a decolat sâmbătă de pe Aeroportul Internaţional Denver, statul Colorado (vestul regiunii centrale a Statelor Unite), a trebuit să se întoarcă şi să efectueze o aterizare de urgenţă după ce s-au înregistrat probleme la motorul din dreapta, a declarat compania aeriană United Airlines.

Resturi ale avionului Boeing 777-200 au căzut în orașul Broomfield, Colorado

Motorul practic a luat foc și s-a dezintegrat în timpul zborului. O înregistrare video făcută de unul dintre pasageri a devenit virală în presă și pe rețelele de socializare. Din fericire, nu s-au înregistrat răniţi, nici în avion şi nici la sol.

Imagini postate de poliţişti din Broomfield, Colorado, arată mari resturi de avion pe pământ, inclusiv capota unui motor în faţa unei case.

Resturi ale motorului dezintegrat, căzute la pământ

„Dacă veți găsi resturi, vă rugăm să nu le atingeţi sau să le mutaţi. NTSB (Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor, n.r.) doreşte ca toate resturile să rămână la locul lor pentru investigaţie”, a scris departamentul de poliţie Broomfield pe Twitter.

Autoritatea Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) a ordonat duminică inspecţii suplimentare asupra anumitor avioane comerciale de tip Boeing 777, iar compania aeriană americană United Airlines, căruia îi aparţinea avionul implicat în incidentul din Colorado, precum şi principalele companii aeriene japoneze, JAL şi ANA, au imobilizat la sol aparatele echipate cu un motor similar cu cel care a provocat incidentul de sâmbătă.

„Pe durata anchetei în curs, am recomandat suspendarea operaţiunilor pentru 69 de avioane Boeing 777 aflate în serviciu şi a 59 de avioane echipate cu motoare Pratt&Whitney 4000-112”, a informat Boeing într-un comunicat.

DISTRIBUIE