joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


VIDEO: Vânt puternic în Marea Britanie, un avion nu a reușit să aterizeze de la prima încercare

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 11 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Marea Britanie se confruntă cu fenomene meteo extreme, insula fiind cuprinsă de furtuna Ciara, care ar avea puterea unui adevărat uragan provocând rafale puternice de vânt de până la 180 km/h, precum şi inundaţii şi suspendări ale transportului public. Vântul a pus la pământ copaci, stâlpi de electricitate şi a luat pe sus acoperișuri.

Zeci de trenuri au fost oprite și sute de zboruri au fost anulate, iar piloţii mai temerari au întâmpinat serioase probleme la aterizare.

Pasagerii de la bordul unui zbor British Airways de la Abuja (Nigeria) la Londra au avut parte de momente de tensiune la aterizare. Avionul, din cauza vânturilor puternice care au lovit Regatul Unit nu a reușit din prima încercare să aterizeze pe aeroportul Heathrow, din Londra. Inițial, s-a încadrat pe pista aeroportului fără a putea să finalizeze însă în mod corect aterizarea. Pilotul a fost forțat să ridice aeronava de la sol și să ia din nou altitudine, iar la a doua încercare a reușit să aterizeze, relatează presa locală citată de La Repubblica.

Furtuna Ciara a provocat haos în Europa în ultimele 48 de ore: șapte persoane au murit și sute de curse aeriene au fost anulate în Marea Britanie, Germania sau Cehia.