miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Violator român în străinătate, a abuzat de o fată de 14 ani care a rămas însărcinată. În România violase o fetiță de 11 ani

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 17 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Ioan Pasula, un român în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare de Tribunalul din Antrim (Irlanda de Nord), după ce a fost găsit vinovat că ar fi întreținut relații sexuale cu o fetiță de 14 ani, care a rămas însărcinată și ulterior a născut un copil. În 1999, bărbatul violase în România o fetiță de numai 11 ani.

Ioan Pasula. Sursa foto: Sunday World

Rezident în Ballymena (comitatul Antrim), Ioan Pasula a recunoscut un singur caz de activitate sexuală cu o copilă cu vârsta cuprinsă între 13 și 16 ani, potrivit Sunday World. Infracțiunea ar fi fost comisă în perioada dintre iunie 2020 și iunie 2021.

Fetița le-a spus polițiștilor că tatăl copilului său este un tânăr de 19 ani care ar fi părăsit țara (Irlanda de Nord), dar povestea ei nu a fost acceptată. După ce ea și copilul său au fost luați sub îngrijire, o asistentă maternală a auzit-o implicându-se în „conversații sexualizate”, ceea ce a condus poliția direct la Pasula.

După ce a fost arestat în februarie 2022, Pasula a refuzat să răspundă la întrebările anchetatorilor, chiar și după ce i s-au arătat probele ADN. În plus, nu era prima dată când Pasula apărea în instanță acuzat de infracțiuni sexuale.

În 1999 a fost condamnat la șase ani de închisoare în România, pentru infracțiunea de „perversiune sexuală comisă împotriva unei persoane care nu avea încă 15 ani”, potrivit rechizitoriului de atunci. El a forțat o fetiță de 11 ani să aibă relații sexuale cu el în mai multe rânduri.

Judecătorul Alistair Devlin a declarat la Tribunalul Antrim faptul că deși fata nu a cooperat cu poliția sau cu acuzarea, procesul împotriva inculpatului a fost „incontestabil”.

Dovezile ADN au demonstrat că Pasula are „de 136.000 de ori mai multe șanse să fie tatăl copilului decât cel despre care victima a pretins că este tatăl”, potrivit declarației lui Devlin.

Judecătorul a subliniat că diferența de vârstă a fost o caracteristică agravantă în ultimul caz, la fel ca și condamnarea sa anterioară, precum și faptul că a întreținut relații sexuale neprotejate cu victima. Judecătorul a adăugat: „Un motiv de îngrijorare considerabil este faptul că nu pari să recunoști că ofensa ta este abuz sexual”.

Ioan Pasula își va petrece jumătate din pedeapsa de trei ani în închisoare și jumătate cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, i s-a înmânat un program pe 10 ani de prevenire a infracțiunilor sexuale și i s-a ordonat să semneze pe viață în registrul infractorilor sexuali.