joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Wizz Air a anunțat un nou zbor din Austria spre București. Bilete cu prețul de la 14,99 euro

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 29 mai 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est și cel mai verde transportator aerian din Europa, a anunțat astăzi adăugarea orașului Salzburg în rețeaua sa extinsă de destinații. Începând cu luna iulie, pasagerii pot călători de la Aeroportul Salzburg spre București, Belgrad, Larnaca, Kiev, Skopje și Tuzla. Locurile pe noile zboruri pot fi deja rezervate pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene de la doar 14,99 euro.

Tariful de 14,99 euro pentru un bilet este pentru un singur segment (doar dus), cu taxa de administrate inclusă. Un bagaj de mână (max: 40x30x20cm) inclus. Trollerul și orice bagaj adițional de cală vor fi taxate adițional. Prețul se aplică doar rezervărilor efectuate pe wizziar.com și aplicația pentru mobil WIZZ. Numărul de locuri la tarifele prezentate este limitat.

Zborul Salzburg – București se va efectua în zilele de joi și duminică începând cu data de 2 iulie.

Lansarea operațiunilor Wizz Air pe aeroportul din Salzburg stă la baza angajamentului companiei aeriene pe termen lung față de Austria. Cei doi ani de operațiuni de succes și cei peste 3 milioane de pasageri din Viena au dovedit că Wizz Air oferă servicii foarte competitive și populare în Austria. Bazându-se pe acest succes și pe cererea în creștere a pieței, compania aeriană adaugă Salzburg la rețeaua de rute în continuă creștere și aduce oportunități de călătorie accesibile la Salzburg și în regiune.

Rutele anunțate vor adăuga anual peste 200 de mii de locuri Aeroportului Salzburg și vor conecta orașul și regiunea cu destinațiile care nu au fost în prezent deservite. Compania aeriană va contribui la dezvoltarea turismului din regiune, oferind în același timp oportunități de călătorie de înaltă calitate.

Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiții cu risc scăzut, cu o flotă cu o vârstă medie de 5,4 ani, compusă din cele mai eficiente și sustenabile aeronave din prezent, gamele Airbus A320 și Airbus A320neo. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene din FY2019 (57,2 gr/km/pasager). Wizz Air are cea mai mare comandă, de 268 de aeronave, din familia de ultimă generație Airbus A320neo, care îi va permite companiei aeriene să își reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.

Anunțul de astăzi vine pe măsură ce noua eră a călătoriilor igienizate începe la Wizz Air. Compania aeriană a anunțat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea și siguranța clienților și ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât și pasagerii sunt obligați să poarte măști, echipajul de cabină având și mănuși.

Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluție antivirală și, ca urmare a programului de curățare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeași soluție antivirală. Fiecare pasager primește la intrarea în aeronavă șervețele igienizante, revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achizițiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugați să urmeze măsurile de distanțare fizică introduse de autoritățile locale de sănătate și sunt încurajați să efectueze toate achizițiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.

Pentru mai multe informații accesați acest link către noul videoclip Wizz Air despre procedurile de sănătate și securitate. Adăugând opțiunea WIZZ Flex la o rezervare, pasagerii pot fi siguri că, dacă circumstanțele se schimbă, sau pur și simplu doresc să călătorească la o dată diferită sau către o destinație diferită, pot rezerva orice zbor WIZZ la alegere. Oferirea acelui nivel suplimentar de protecție pentru rezervările de pasageri este o măsură binevenită în aceste vremuri incerte.

József Váradi, CEO-ul Wizz Air, a declarat: „Anunțul de astăzi se bazează pe angajamentul nostru pe termen lung față de Austria. Sunt încântat să anunț adăugarea Salzburgului la rețeaua noastră de rute la doar trei săptămâni după adăugarea de noi rute la rețeaua noastră din Viena. Wizz Air este dedicat dezvoltării prezenței companiei aeriene în Austria și oferă mai multe oportunități de călătorie accesibile și de la Salzburg. Protocoalele noastre de sănătate și siguranță îmbunătățite asigură cele mai bune condiții sanitare posibile la bordul celei mai ecologice flote din Europa. Sunt încrezător că tarifele ultra-reduse ale Wizz Air și rețeaua de rute extraordinare vor contribui la creșterea turismului în Salzburg și în restul Austriei.”

„Wizz Air vine la Salzburg în aceste vremuri dificile! Acesta nu este doar un semnal important pentru noi și pentru întreaga piață, ci subliniază și valoarea regiunii. Întotdeauna a existat o cerere mare pentru conexiuni directe cu Europa de Est, pe care acum le vom putea oferi”, spune Bettina Ganghofer, CEO al Aeroportului Salzburg. „Sunt pe deplin convinsă că toate aceste destinații vor fi bine primite de piața noastră”, a adăugat Bettina Ganghofer.

„După ce am contactat personal prima dată WIZZ Air în august 2019, sunt mai mult decât încântat că WIZZ începe acum zborurile din Salzburg. Acesta este un semnal clar și esențial pentru întreaga provincie Salzburg, precum și pentru regiunile învecinate. Nu numai turismul așteaptă întoarcerea oaspeților, dar și alte sectoare precum economia și industria sunt mulțumite de noile rute. Aceste noi rute nu numai că le permit turiștilor și partenerilor de afaceri să ajungă rapid la Salzburg, dar, de asemenea, firmele din alte țări pot fi ușor conectate cu Salzburg. În special în perioada actuală a crizei Covid-19, WIZZ Air este o speranță pentru multe companii importante din provincie. După o scădere masivă a pasagerilor și a destinațiilor din cauza coronavirusului, aceste noi rute încep la momentul perfect și vor ajuta Aeroportul Salzburg să revină treptat la normalitate”, a spus Guvernatorul Adjunct al Statului și Președintele Consiliului, Dr. Christian Stöckl.