vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Zbor deviat după ce o pasageră agitată a folosit toaleta. Personalul de bord a crezut că vrea să intre în cabina piloților

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 28 februarie 2023 Etichete: , , , ,

Tiffany Michelle Miles, o tânără americancă în vârstă de 36 de ani a fost arestată miercuri, 22 februarie, pentru o infracțiune de obstrucție ilegală a Aeroportului Internațional Raleigh-Durham (RDU) din Carolina de Nord, după ce echipajul de zbor a crezut că femeia intenționa să pătrundă în cabina de pilotaj, în timpul unui zbor American Airlines care decolase din Jacksonville (Florida) cu destinația Washington D.C. De fapt, pasagera, care avea o atitudine agresivă, s-a oprit la toaleta din imediata vecinătate a cabinei de pilotaj.

După cum relatează Independent, o „pasageră recalcitrantă” a făcut ca avionul să devieze către RDU. Tiffany Miles a fost arestată la Terminalul 2 al aeroportului, după aterizarea avionului la ora 15:41. Acesta a fost direcționat către poarta C9, unde poliția aeroportului s-a urcat în avion și a arestat suspecta.

Potrivit mandatului, anchetatorii au spus că pasagera ar fi obstrucționat în mod intenționat operațiunile legale de decolare și aterizare ale aeronavelor. Suspecta a susținut că a cerut o băutură alcoolică pentru a-și calma anxietatea provocată de zbor, dar un însoțitor de zbor i-a spus că nu i se servește alcool.

Ea a recunoscut că a existat o confruntare cu un alt însoțitor de bord când s-a ridicat pentru a merge la toaletă, care era în aceeași direcție cu cabina de pilotaj, înainte de a fi rugată să se întoarcă la locul ei.

După cinci minute, așa cum susține femeia, un alt membru al echipajului de zbor a folosit un colier din plastic pentru a-i imobiliza mâinile și a așezat-o în spatele aeronavei.

FBI nu a specificat dacă intenționează să o pună sub acuzare federală pe Miles. Legea de reautorizare a FAA (Administrația Federală a Aviației) spune că agenția poate propune până la 37.000 de dolari amendă pentru cazurile de pasageri indisciplinați.

Incidentul a provocat o oprire la sol la aeroportul RDU la scurt timp după ora 15:00, potrivit FAA. Traficul aerian a fost reluat la scurt timp după ora 16:20.

Vineri, 24 februarie, aeroportul RDU a declarat că acuzațiile împotriva lui Miles au fost retrase.

„După investigarea cu privire la circumstanțele incidentului și revizuirea declarațiilor martorilor oculari, plus o consultare aprofundată cu procurorul districtual din Wake County, polițiștii aeroportului RDU au retras acuzațiile.

„Totuși, retragerea acuzațiilor nu împiedică acțiunile ulterioare din partea agențiilor federale competente”, a precizat într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al aeroportului RDU.