joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Zbor Wizz Air spre România blocat la decolare de pasagerii care au aflat că bagajele nu au fost încărcate în avion

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - joi, 15 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Un zbor programat să plece marți, 13 septembrie, de la Tel Aviv (Israel) spre România a fost amânat timp de cinci ore din cauza unui incident legat de bagaje și a unui pasager recalcitrant care ținea morțiș să-și aprindă o țigară, informează Times of Israel.

Operat de compania Wizz Air, zborul transporta aproximativ 250 de pasageri și tocmai urma să decoleze de pe Aeroportul Ben Gurion, când oamenii au aflat că bagajele lor nu au fost încărcate în avion și că vor ajunge la destinație fără ele.

Din acest motiv, pasagerii au refuzat să stea pe scaunele alocate, iar unul dintre ei a declarat că vrea să fumeze o țigară, determinându-l pe pilot să sune la poliție, potrivit știrilor postului Channel 12 (cel mai vizionat canal TV comercial din Israel).

„Însoțitorii de zbor au fost neajutorați, iar pilotul nu a vrut să decoleze din motive de siguranță”, a declarat un martor ocular care nu a vrut să-și dea numele. „Au izbucnit certuri între pasageri care aproape că au degenerat în violență fizică”.

Sosiți urgent la fața locului, polițiștii au fost întâmpinați de pasagerii furioși care au sărit în apărarea fumătorului.

Fumătorul ar fi insistat: „Vreau să fumez o țigară… Sunt aici de patru ore, o să fumez o țigară! Fumez iarbă! Sunt bolnav, am voie să fumez iarbă, am permis”.

Ofițerii de poliție de la fața locului au reușit să rămână calmi. Ei nu au reținut și nici nu au scos pe nimeni din avion și, în cele din urmă, au plecat după ce i-au interogat pe toți cei aflați la bord, a declarat același martor ocular anonim.

„După ce nu au găsit nimic, au plecat (polițiștii – n.r.) și avionul a decolat după ce pilotul a ajuns la concluzia că zborul va fi efectuat în siguranță”, a conchis martorul.

Nu sunt informații despre cum a decurs și „călătoria” bagajelor, dacă au fost încărcate în cele din urmă în aeronava respectivă sau transportate mai târziu, cu un alt avion.