joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Zboruri anulate spre și dinspre UK din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19 în rândul angajaţilor unei companii aeriene

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 4 aprilie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Compania aeriană low-cost EasyJet a anunţat luni, 4 aprilie, că a fost constrânsă să anuleze unele zboruri spre şi dinspre Marea Britanie, după o nouă explozie a cazurilor de infecţie cu COVID-19 în rândul angajaţilor, transmite Reuters. EasyJet are zboruri și din București.

Marea Britanie a eliminat începând din 18 martie toate restricțiile de călătorie în context Covid-19, dar a înregistrat în ultimele săptămâni un nou val de infecţii, astfel că în săptămâna care s-a încheiat la 26 martie, o persoană din 13 persoane era infectată cu COVID-19, cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.

Deşi ratele de spitalizare sunt sub vârfurile atinse în 2020 şi 2021, mai multe companii, inclusiv aeroporturile, anunţă că serviciile lor sunt afectate de numărul mare de angajaţi care sunt nevoiţi să stea acasă.

Compania aeriană EasyJet a precizat că a fost nevoită să ia măsuri pentru a face faţă perturbărilor prin modificarea programului echipajelor, dar cu toate acestea a fost nevoită să anuleze unele zboruri şi să combine unele curse pentru care erau mai multe opţiuni, pentru a reduce impactul lipsei de personal.

La sosirea în Marea Britanie, indiferent de vârsta, statutul de vaccinare sau țara din care vine o persoană, nu mai trebuie să completeze Formularul de Localizare/passenger locator form/PLF, nu mai este necesar să prezinte un test Covid-19, nu mai este nevoită să facă alte teste după sosire și nu este plasată în carantină sau autoizolare.