sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Accident cu 15 morți după ce un camion a lovit un autobuz pe autostradă. Una dintre cele mai mari tragedii rutiere din Canada

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 16 iunie 2023 Etichete: , , , ,

O coliziune devastatoare între un camion de marfă cu semiremorcă și un autobuz s-a petrecut joi, 15 iunie, în provincia Manitoba (Canada) și a dus la pierderea a cel puțin 15 vieți. Mai multe persoane au fost transportate de urgență la spital.

După cum relatează Daily Mail, acccidentul s-a produs în jurul prânzului, la intersecția dintre Autostrada Transcanada și Autostrada 5, lângă orașul Carberry.

În autobuz se aflau circa 25 de persoane, majoritatea în vârstă. Cei mai mulți erau din Dauphin, Manitoba și din zonele învecinate. Pasagerii autobuzului se îndreptau spre un cazinou din Carberry, a relatat CBC News, citând un purtător de cuvânt al cazinoului.

Autobuzul traversase deja benzile către vest ale Autostrăzii 1 și tocmai traversa benzile către est când a fost lovit de camion. Cei doi șoferi au supraviețuit, dar au suferit răni care au necesitat îngrijiri medicale imediate.

- Continuarea după publicitate -

Martorii oculari au declarat că au văzut în imediata apropiere un camion ars, precum și un autobuz de transport cuprins de flăcări într-un șanț din apropiere, unde degaja un fum gros.

Ca răspuns la situația gravă, serviciile de urgență medicală s-au mobilizat rapid, serviciile de ambulanță aeriană Shock Trauma Air Rescue Service (STARS) Winnipeg și Regina au trimis două elicoptere și două avioane pentru a ajuta victimele rănite.

- Continuarea după publicitate -

Spitalele din Winnipeg au fost alertate cu cod portocaliu, ceea ce înseamnă un eveniment cu victime în masă, și s-au pregătit de urgență pentru a primi pacienții tragicului accident.

Martorii de la locul accidentului din Manitoba au observat un autobuz de transport persoane în flăcări, răsturnat într-un șanț, iar un martor, John Proven, a povestit prezența semnificativă a vehiculelor de poliție și a ambulanțelor. El a descris accidentul ca fiind unul șocant.

Royal Canadian Mounted Police (RCMP) a oferit detalii limitate despre accident, dar a subliniat prezența sa la fața locului. Polițiștii au îndemnat oamenii să evite zona și să lase loc ofițerilor și vehiculelor de urgență.

Pe măsură ce autoritățile se ocupau de consecințele accidentului, autostrada afectată de lângă Carberry a fost închisă. RCMP din Manitoba și-a desfășurat pe deplin resursele ca răspuns la coliziune, iar unități suplimentare din partea de vest a provinciei au fost chemate să sprijine pe cei care au intervenit primii. Ancheta a fost preluată de Major Crime Services (cea mai mare secție de criminalistică a RCMP).

Numărul exact de persoane transportate de la locul accidentului nu a fost confirmat, iar majoritatea pacienților au fost duși la Centrul de Științe ale Sănătății din Winnipeg (HSC).

- Continuarea după publicitate -

Shared Health, responsabil pentru coordonarea serviciilor de asistență medicală din Manitoba, a confirmat activarea unui răspuns în masă pentru victime.

Spitalele din zonă s-au pregătit să primească victimele accidentului, iar o parte din pacienții deja internați la HSC au fost nevoiți nevoiți să fie mutați pentru ale  găzdui. În spitale au fost amenajate camere speciale pentru familiile victimelor.

Comunitatea provinciei Manitoba în special și națiunea canadiană în ansamblu deplâng această pierdere de vieți omenești și sunt solidare cu cei afectați de acest incident devastator.

Această coliziune devastatoare se numără printre cele mai grave din istoria Canadei.

- Te-ar mai putea interesa -

Un accident comparabil a avut loc în provincia vecină, Saskatchewan, în aprilie 2018, când 16 persoane și-au pierdut viața după ce un camion a intrat în coliziune cu un autobuz care transporta juniorii echipei de hochei Humboldt Broncos pe un drum rural.

Șoferul de camion responsabil pentru acea tragedie a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare în anul 2019.

DISTRIBUIE