luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Accidente în lanț pe o autostradă din Germania după ce un șofer român a rămas fără o anvelopă la TIR

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 23 februarie 2021 Etichete: , , , , , ,

Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de luni, 22 februarie 2021, pe autostrada A8 din Germania, în direcția Salzburg, unde un TIR înmatriculat în România a rămas fără o anvelopă la semiremorcă în urma unei avarii suferite. Anvelopa a ieșit practic de pe jantă și a rămas pe carosabil, iar mai multe mașini au fost avariate deoarece șoferii nu au reușit să o evite la timp.

Potrivit unui comunicat al Poliției din Traunstein, era circa ora 18:00 atunci când roata automarfarului a suferit o avarie și cauciucul s-a desprins de pe jantă, rămânând astfel în mijlocul carosabilului. Câțiva șoferi care veneau din urmă au văzut anvelopa mult prea târziu și au trecut peste ea, pierzând controlul volanului și provocând mai multe accidente.

Din fericire, niciunul dintre șoferii implicați nu a rămas rănit, dar șase mașini au fost avariate, iar cinci dintre ele au avut nevoie de tractare pentru a fi transportate la un service auto.

Șoferul a parcat TIR-ul în zona de oprire și a așteptat sosirea polițiștilor la fața locului pentru constatările de rigoare. Banda din dreapta a autostrăzii, de pe sensul de mers spre Salzburg, a fost închisă timp de două ore și jumătate, mai precizează polițiștii germani.

DISTRIBUIE