marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Aeroportul din Suceava reia zborurile spre și dinspre Italia. Primele zboruri sunt la Roma și Milano

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Prima pagină Știri - marți, 23 iunie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava este pregătit pentru reluarea, începând de astăzi, marți, 23 iunie, a curselor spre și dinspre Italia, a declarat managerul aeroportului sucevean Ioan Măriuța.

Potrivit programului de curse regulate al aeroportului sucevean, pe data de 23 iunie sunt programate zborurile operate de Wizz Air pe ruta Suceava – Roma și retur, precum și spre Milano-Bergamo.

De asemenea, miercuri, 24 iunie, vor fi reluate și zborurile spre Bologna.

Românii care se întorc din țări precum Italia și Franța nu vor mai intra în izolare la domiciliu sau carantină

„Începând cu data de 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării/izolării persoanele care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, se arată la art.1 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Pentru moment, se mențin restricțiile de călătorie pentru Marea Britanie. Când acest stat va avea indicele de risc sub 5 cazuri noi/1 milion de locuitori, atunci zborurile vor putea fi reluate în siguranță.

Pasagerilor li se recomandă verificarea corespondenței electronice utilizate la achiziționarea biletelor de călătorie, prin intermediul căreia operatorul aerian le transmite statusul călătoriei.

Alte recomandări transmise pentru pasageri sunt respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus; prezentarea la aeroport cu 3 ore înainte de zbor; purtarea permanentă a măștii de protecție; păstrarea distanței de 1.5 m față de cei din jur; urmarea marcajelor de pe pardoseală și respectarea indicațiilor personalului din aeroport. În terminal este permis doar accesul pasagerilor.

DISTRIBUIE