luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Aglomerație infernală pe aeroporturi, apelul companiei TAROM: „Prezentați-vă cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 1 iulie 2022 Etichete: , , , , , ,

După ridicarea restricțiilor din pandemie, aeroporturile sunt mai aglomerate ca oricând datorită lipsei de personal, creșterea traficului estival și grevelor de pe aeroporturile europene. Pasagerii stau la cozi imense, la ghișeele de îmbarcare și la verificarea documentelor. Compania aeriană TAROM a făcut un apel pe pagina Facebook în care invită pasagerii să se prezinte la aeroport cu minim trei ore înainte de decolare.

În postarea respectivă, reprezentanții TAROM se adresează în mod direct pasagerilor care călătoresc din Belgia spre România, dar luând în considerare întârzierile și anulările de zboruri din ultimul timp, informațiile sunt general valabile pentru toate persoanele care călătoresc în această perioadă.

- Continuarea după publicitate -

„Stimați pasageri,
Având în vedere aglomerația cu care se confruntă Aeroportul din Bruxelles (Regatul Belgiei), pentru a îndeplini formalitățile de îmbarcare în timp util, vă recomandăm ferm să vă prezentați la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare şi să deţineți toate documentele necesare călătoriei. Venim cu această completare pentru a vă anunța că ghișeele de check-in pentru zborurile TAROM vor fi deschise mai devreme decât de obicei. Pentru a facilita procesul de control, pasagerii care dețin pașapoarte biometrice sunt rugați să prezinte acest document. De asemenea, vă reamintim că puteți efectua check-in online pe site-ul nostru oficial www.tarom.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag la bordul aeronavelor noastre! Echipa TAROM”

Aproape 60 de curse au avut întârzieri, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă” din București

Compania Națională Aeroporturi București SA (CNAB) informează că joi, în intervalul orar 0:00 – 15:00, s-au înregistrat pe aeroportul „Henri Coandă” 56 curse întârziate (sosiri+plecări), cu un total cumulat de 4377 minute.

- Continuarea după publicitate -

Dintre acestea, în 20 de cazuri, cauza întârzierii a fost rotația aeronavei sau a echipajului, alte cauze fiind restricțiile pe rută, facilitățile de aeroport, lipsa echipajului, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase sau defecțiuni ale aeronavei.

Numărul întârzierilor corespunde în mare măsură cotei de piață a companiilor aeriene, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (19, totalizând 1334 minute), TAROM (9 / 570 minute), Ryanair (6 / 725 minute).

Șase curse au fost anulate de către companiile aeriene, respectiv 4 curse Wizzair și două Eurowings, relatează Mediafax.

Ce drepturi au pasagerii, dacă le este anulată o cursă aeriană

Pasagerii care nu se pot îmbarca trebuie să știe că, potrivit normelor europene au următoarele drepturi: masă, posibilitatea de convorbiri telefonice și chiar cazare, dacă este necesar.

- Continuarea după publicitate -

Pot, de asemenea, să aleagă una dintre următoarele opțiuni: rambursarea sumei achitate în termen de șapte zile, redirecționarea călătoriei într-un termen cât mai scurt sau la o dată ulterioară stabilită de comun acord. Totodată pot primi și o despăgubire între 125 și 600 de euro în funcție de distanța zborului și întârziere.

În ultimele 3 luni au fost anulate aproximativ 300 de zboruri pe Aeroportul Otopeni.