vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Agricultorii spanioli bucuroși că lucrătorii sezonieri din România s-au întors la muncă. „Începem să vedem lumina”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 2 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

„Cooperativele și societățile agricole din sectorul piersicilor respiră ușurate acum, după ce lucrătorii agricolii au început să sosească din România”, scrie ziarul spaniol La Comarca.

Mulți dintre românii noștri merg an de an la rând în Aragonia de Jos, unde lucrează ca sezonieri în agricultură, dar în acest an au fost blocați în România din cauza pandemiei de coroanvirus și nu s-au putut deplasa în Spania la începutul campaniei de rărire și apoi a celei recoltare a piersicilor. Odată cu relaxarea măsurilor de circulație la nivel internațional însă, câteva zeci de lucrători au reușit să sosească săptămâna trecută cu autocarul din România, scrie sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

„Sunt persoane pe care le-am angajat mai de mult și au lucrat cu noi de mai mulți ani. Începem să vedem lumina”, a declarat titularul societății agricole La Arenosa, Javier Sánchez.

Lucrătorii sosiți din România se vor alătura celor rezidenți în Spania care au început deja să lucreze la campania de rărire a piersicilor în urmă cu câteva săptămâni.