duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Alegeri parlamentare în diaspora: Votează de acasă, alege votul prin corespondență!

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Știri - vineri, 31 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Autoritățile române reamintesc cetățenilor români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, că în acest an vor avea loc Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, urmând ca data exactă a organizării scrutinului să fie decisă de autoritățile din România în perioada următoare.

La fel ca la scrutinul din noiembrie 2019, cei care doresc să își exercite dreptul la vot se pot înregistra ca alegători prin corespondență sau alegători la o secție de votare pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă.

În contextul epidemiei de Covid-19, alegeți să vă protejați și să eliminați orice risc de expunere la contaminare. Intrați pe www.votstrainatate.ro/VotCorespondenta și optați pentru votul prin corespondență.

Aveți nevoie de următoarele documente:

– copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;

– o copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în străinătate, eliberat de autoritățile străine;

Lista documentelor care atestă reședința în străinătate poate fi consultată aici: bit.ly/2Bx7MhA.