marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Ambasada României la Londra: Noi condiții de călătorie în Anglia începând din 15 februarie 2021

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 13 februarie 2021 Etichete: , , , , , ,

Începând cu data de 15 februarie 2021, autoritățile britanice vor impune noi condiții pentru cei care vor să călătorească în Anglia, printre care și obligația de a efectua două teste COVID pe perioada carantinei, informează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Mai mult, costurile celor două teste vor fi suportate de persoane care călătorește în Anglia.

„Autoritățile britanice au anunțat noi măsuri de limitare a răspândirii Covid-19, cu intrare în vigoare pe teritoriul Angliei de luni, 15 februarie 2021. Măsurile au fost prezentate membrilor Parlamentului de către ministrul Sănătății, Matt Hancock, în ședința de plen din 9 februarie 2021 și vin în continuarea celor actuale”, scrie pe site-ul oficial al Ambasadei.

Prin urmare, persoanele care vor să călătorească în Anglia (cu excepția celor din Common Travel Area – Regatul Unit (Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), Jersey, Guernsey, Isle of Man și Irlanda) începând cu data de 15 februarie 2021 vor fi obligați:

„Important!!! Toate persoanele sosite în Anglia, indiferent că efectuează carantina la domiciliu sau la hotelul stabilit de autorități, sunt obligate să efectueze în perioada de carantină încă două teste COVID, primul în cea de a 2-a zi de la sosire, iar al doilea test în a 8 a zi. Cele două teste trebuie rezervate și plătite înaintea călătoriei, costul fiind de £210. Rezervările se fac aici: https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england”, a mai precizat instituția română.

Tot de la 15 februarie, se mai poate citi pe site-ul Ambasadei, se instituie un sistem de carantină instituționalizată, efectuată în locuri special amenajate pentru persoanele sosite din țările aflate pe lista roșie – lista țărilor spre și dinspre care guvernul britanic a interzis călătoriile. În prezent, pe „RedList” se află 33 de țări, în special din Africa și America de Sud. România, momentan, nu se află pe această listă.

Autoritățile britanice au prevăzut un set de sancțiuni pentru nerespectarea regulilor și condițiilor de călătorie în Anglia. Astfel, va fi sancționată cu amendă de:

  • 1.000 de lire sterline orice persoană care la sosire nu va prezenta certificatul unui test negativ;
  • 2.000 de lire sterline – orice persoană care nu va efectua cel de al doilea test obligatoriu prevăzut în a doua zi de la sosirea în Anglia; totodată, persoanei în cauză i se va prelungi perioada de carantină cu 14 zile;
  • 5.000 de lire sterline, cu posibilitatea de creștere până la 10.000, orice persoană care nu va respecta efectuarea carantinei instituționalizate în locația desemnată de autorități.

Cei care vor sosi din țările aflate pe „RedList” și care vor declara informații false în formularul de localizare riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

DISTRIBUIE