joi, 8 decembrie 2022
Informația fără granițe


Angela Merkel anulează lockdownul de Paște în Germania. „A fost o greșeală, responsabilitatea finală îmi aparține”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 24 martie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat miercuri, 24 martie 2021, că Germania nu va intra în lockdown cu ocazia sărbătorilor de Paște, afirmând că decizia, luată cu numai o zi înainte, a fost greșeală și își asumă responsabilitatea pentru asta.

Potrivit Deutsche Welle, a făcut anunțul într-o conferință de presă după ce s-a consultat cu cei 16 conducători ai landurilor și au decis să renunțe la restricțiile dure pe care le anunțase marți pentru sărbătorile Pascale. În ultimele 24 de ore, însă, un val de critici au sosit la adresa guvernului german pentru decizia de a pune țara în lockdown pe perioada Paștelui catolic.

„A fost bine motivat (lockdownul – n.r.), dar nu a fost realizabil într-un timp atât de scurt. Mult prea multe întrebări, de la pierderea salariilor până la pierderea de timp în fabrici și alte facilități, nu au putut primi un răspuns adecvat la timp. Trebuie să încercăm să încetinim al treilea val al pandemiei . Cu toate acestea, a fost o greșeală. Pentru că la sfârșitul zilei, responsabilitatea finală îmi aparține”, a spus Merkel.

„Acum este important pentru mine să spun acest lucru aici. O greșeală ar trebui numită ca atare și, mai presus de toate, ar trebui corectată, de preferință, în timp util”, a subliniat ea, cerând iertare cetățenilor.

Ca răspuns la o întrebare, Merkel a spus că nu va exista o alternativă nouă la planul de lockdown anulat.

Trimite acest articol și prietenilor tăi