luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Anglia testează Certificatul Verde („pașaportul COVID”) care va indica dacă persoana este vaccinată, testată negativ sau imună la SARS-CoV-2

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 5 aprilie 2021 Etichete: , , , , , ,

Guvernul Marii Britanii condus de premierul Boris Johnson a anunțat că Anglia va lansa în săptămânile următoare un test privind folosirea paşaportului de vaccinare, pentru a decide apoi cum îşi poate redeschide economia şi accesul la evenimente pentru publicul larg. În cadrul experimentului pașaportul de vaccinare va trebui prezentat pentru cei care vor dori să asiste la meciurile din Cupa Angliei (FA Cup), să aibă acces într-un club de comedie și într-un club de noapte, informează Agerpres.

Certificatul Verde sau „pașaportul COVID”, așa cum mai este numit, va indica dacă persoana respectivă a primit vaccinul, dacă a fost testată negativ recent sau dacă a avut covid și dispune de imunitate, dovedită de un test pozitiv realizat în ultimele 6 luni.

- Continuarea după publicitate -

Testul va fi aplicat în total la 9 evenimente, printre care o semifinală şi finala Cupei Angliei, scopul fiind cel de a stabili dacă evenimentele destinate publicului larg pot să se desfăşoare în spaţii închise, fără distanţare socială.

„Facem tot ce ne stă în putere pentru a permite redeschiderea ţării, astfel ca oamenii să poată participa din nou la evenimente, să călătorească şi să facă alte lucruri pe care iubesc să le facă în mod cât mai sigur cu putinţă, iar aceste teste vor juca un rol important pentru acest lucru”, a declarat Boris Johnson.

În celelalte regiuni britanice, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, deciziile privind restricţiile antiepidemice sunt luate de guvernele regionale.

- Continuarea după publicitate -

Campania de vaccinare se derulează cu rapiditate în Marea Britanie. Decesele săptămânale provocate de coronavirus în Anglia şi Ţara Galilor au atins în ultima perioadă cel mai scăzut nivel, semn că programul de vaccinare începe să ofere rezultate.