sâmbătă, 21 septembrie 2024
Informația fără granițe


Asistentă medicală româncă în străinătate, premiată pentru profesionalism. „Este pasiunea mea, nu simt că am muncit pentru asta”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 10 februarie 2024 Etichete: , , , , , , ,

Valentina Obreja, o asistentă medicală româncă din Statele Unite ale Americii, a devenit un exemplu de devotament și pasiune în domeniul îngrijirilor medicale intensive la UCLA Health, un lanț de spitale ce aparțin de Universitatea din California, unde și-a dedicat cariera îmbunătățirii îngrijirilor pacienților din secția de Terapie Intensivă (ATI), specializându-se în utilizarea Oxigenării Membranare Extracorporale (ECMO).

Această tehnică avansată, care funcționează ca un înlocuitor temporar al inimii și plămânilor pacientului, a fost deosebit de valoroasă în timpul pandemiei COVID-19, salvând vieți în cele mai critice momente.

Conaționala noastră a părăsit România împreună cu soțul ei în anul 2006, având ca bagaj doar patru valize și visul unei vieți noi în SUA.

Începând cu un job umil la ambalarea alimentelor într-un supermarket, ea nu și-a pierdut niciodată speranța sau determinarea, chiar și în fața provocărilor.

Această reziliență a fost evidențiată în mesajul său din teza sa doctorală la UCLA School of Nursing în 2021, precum și în încurajările zilnice pe care le oferă pacienților săi.

Recunoscută pentru excelența sa profesională, Dr. Obreja a fost numită Asistenta Săptămânii de către platforma online Daily Nurse, dedicată asistentelor medicale. Această onoare subliniază angajamentul neclintit al româncei față de îmbunătățirea îngrijirii pacienților.

Valentina Obreja, Asistenta Medicală a săptămânii. Sursă: dailynurse.com.

Cu o carieră începută în medicină în România, ea a găsit în acest sector o cale spre împlinire personală și profesională, afirmând că aceasta este „cea mai generoasă și gratifiantă profesie”.

„Mi-am dorit întotdeauna să am experiența de a lucra și de a-mi exercita profesia într-un mediu intens, și apoi să fiu înconjurată de oameni interesați de cercetare și abordarea cazurilor foarte complexe”, a spus Valentina Obreja.

După ce a obținut atât o diplomă de master, cât și una doctorală la UCLA School of Nursing, Dr. Obreja a implementat cu succes un proiect inovator pentru mobilizarea sigură a pacienților ECMO, demonstrând importanța practicii bazate pe dovezi în îngrijirea pacienților. Proiectul său a fost prezentat la o conferință internațională, primind recunoașterea comunității științifice.

Mai mult, Dr. Obreja a fost una dintre cele 30 de asistente onorate de programul Off the Chart al Fundației Simms/Mann Family Foundation, primind un premiu de 10.000 de dolari pentru îngrijirea excepțională oferită pacienților. Această recunoaștere nu doar că a surprins-o, dar i-a și confirmat pasiunea și dedicarea pentru profesia aleasă.

„Uitându-mă înapoi, simt că această profesie este pasiunea mea, așa că nu simt că am muncit pentru asta. A fost o super surpriză, dar sunt mândră de acest premiu. Este inspirator, reasigurându-mă că ceea ce fac, fac bine”, a spus Dr. Obreja.

În ciuda provocărilor întâmpinate în adaptarea la o nouă cultură și la lipsa rețelei de suport familial și de prieteni, Valentina Obreja a îmbrățișat disconfortul și a văzut în el o oportunitate de creștere.

„Toată lumea recunoaște că primul an de a fi imigrant este cel mai greu,” a spus ea. „Este un șoc cultural. Nu ai prietenii și familie pentru susținere. Și îmi amintesc foarte bine că ceea ce mi-a lipsit cel mai mult a fost ploaia. Dar eram hotărâți să reușim”, a declarat ea pentru Daily Nurse.

Experiența sa unică, împărtășită cu studenții de la UCLA School of Nursing, unde a fost lector, folosește ca inspirație și încurajare pentru viitorii profesioniști în domeniul sănătății.

Povestea sa este un testament al rezilienței, dedicării și pasiunii pentru îngrijirea pacienților, demonstrând impactul profund pe care un singur individ îl poate avea în domeniul medical și în viețile celor pe care îi îngrijește.