sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Au pierdut avionul și au început să alerge după el când decola. Doi bărbați amendați cu 2.000 de euro

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 13 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

S-a întâmplat în dimineața zilei de 10 martie 2019 pe aeroportul din Cagliari, în Italia, unde un englez, în vârstă de 40 de ani și un amic de-al său italian, în vârstă de 54 de ani, au ajuns prea târziu la îmbarcarea în avionul spre Londra pentru care cumpăraseră bilete. Văzând că avionul decolează, cei doi au început să alerge după el pe pistă pentru a-l prinde, iar pentru acest gest au fost amendați cu o sumă consistentă.

Întâmplarea este relatată de ziarul local La Nuova Sardegna, care scrie că englezul și italianul au ajuns probabil chiar prea devreme la aeroport, dar că s-au oprit la un bar din zona „duty free” și au pierdut noțiunea timpului. Mai mult, nici nu au auzit cele trei anunțuri de îmbarcare în avion pentru zborul lor, ceea ce a dus în mod inevitabil la pierderea posibilității de a se mai îmbarca în aeronavă.

Cu toate acestea, cei doi bărbați au refuzat să se dea bătuți așa ușor și au ieșit pe pistă folosind o ieșire de urgență, care printre altele a declanșat și o alarmă de siguranță, dar, până să ajungă la avion, acesta pornise deja din loc pentru a ajunge pe pista de decolare. Nici atunci însă englezul și italianul nu s-au simțit descurajați și au continuat să alerge după avion cu bagajele de mână sub braț de parcă era un autobuz care tocmai plecase din stație.

Bineînțeles că avionul nu s-a oprit, iar cei doi bărbați au fost interceptați imediat de echipele de securitate ale aeroportului care i-au dat apoi pe mâna Poliției Aeroportuare. Acum, atât bărbatul englez, cât și cel italian, sunt obligați să plătească o amendă de 2.064 de euro fiecare, pe lângă un alt bilet pe care vor fi nevoiți să-l cumpere pentru a ajunge la destinație, mai scrie sursa citată.

DISTRIBUIE