vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Austria impune carantina obligatorie pentru români și dublează controalele la frontiera cu Ungaria

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 8 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri, 8 iulie, guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters citată de Agerpres.

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ la COVID-19.

- Continuarea după publicitate -

„Vă rugăm să nu călătoriţi către aceste ţări. Acesta este apelul nostru urgent, întrucât pe de o parte înseamnă a expune riscurilor sănătatea tuturor, iar pe de altă parte am văzut că există chiar mai multe cazuri importate din aceste state”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe Alexander Schallenberg.

Kurz a precizat că la frontierele cu Ungaria şi Slovenia controalele vor fi dublate.

Cancelarul austriac a enumerat cerinţele specifice carantinei şi amenzile aferente pentru încălcarea acestora, adăugând: ‘„Acest lucru este din păcate necesar pentru că am văzut, în special recent în Austria Superioară, că oameni care au fost testaţi pozitiv nu respectă cerinţele specifice carantinei şi astfel pun în pericol alte persoane”.

- Continuarea după publicitate -

Măsura a fost luată și în contextul unui focar izbucnit în provincia Austria de Sus, unde peste 3.000 de persoane au fost plasate în carantină în urma izbucnirii unui focar.

Originea focarului este o biserică din orașul Linz, în care trăiesc mulți credincioși români.

„Din păcate, acest lucru este necesar deoarece am văzut că persoanele testate pozitiv în Austria de Sus nu au respectat recomandările de izolare și au pus mulți oameni în pericol”, a adăugat Kurz.