sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Austria introduce controale medicale la granița cu Italia și interzice cursele aeriene către Milano și Bologna

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 7 martie 2020 Etichete: , , , ,

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat vineri, 6 martie, că Austria va introduce la frontiera sa cu Italia controale medicale „punctuale” începând de luni pentru a evita răspândirea pe teritoriul său a epidemiei de coronavirus, informează Agerpres. „Dacă persoanele vor refuza controalele, aceste măsuri vor fi puse în aplicare de poliție prin mijloace coercitive”, a ținut să mai precizeze Kurz.

Măsura va fi în vigoare timp de două săptămâni şi se impune ca răspuns la epidemia de coronavirus din Italia, ţara cea mai afectată din Europa şi unde au murit deja aproape 200 de oameni.

Kurz a mai declarat că Austria a interzis zborurile directe către oraşele italiene Milano şi Bologna, pe lângă cele cu destinația Coreea de Sud și Iran 

Companiile aeriene care operează în Austria şi-au suspendat zborurile directe către zonele cele mai afectate din China, ţara cea mai lovită de COVID-19 cu peste 3.000 de morţi şi 80.000 de persoane infectate. Cancelarul austriac a anunțat că nu se vor mai efectua zboruri nici către orașele italiene Milano și Bologna.

În cazul în care cetăţeni chinezi, sud-coreeni sau iranieni vor să intre în Austria, ei vor trebui să prezinte un certificat medical nu mai vechi de patru zile prin care să dovedească faptul că nu au virusul. Şi această măsură va fi în vigoare timp de două săptămâni.

Până în această dimineață, de 7 martie, existau 66 de cazuri confirmate de coronavirus în Austria, fără ca până acum să se fi înregistrat vreun deces.

DISTRIBUIE