vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Autocare cu români care călătoreau din Spania spre România întoarse din drum la intrare în Franța. Testele COVID erau false

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 24 mai 2021 Etichete: , , , , , ,

Policia Nacional din Spania a pus sub arest cinci persoane, acuzate că au furnizat, contra cost, teste COVID false pasagerilor din două autocare ce se îndreptau din această țară spre România.

Patru dintre persoanele arestate sunt șoferii români ai autocarelor, relatează publicația spaniolă La Vanguardia, iar cea de-a cincea este șeful lor.

Potrivit sursei citate, cei care au descoperit că certificatele ce atestau rezultatele negative ale testelor COVID sunt false au fost polițiștii de frontieră francezi.

Oamenii legii din Franța au oprit autocarele pentru un control de rutină când tocmai intraseră în această țară, din Spania, prin punctul de trecere a frontierei de la Jonquera.

În total, au fost găsite 137 de teste falsificate în rândul pasagerilor, iar autoritățile franceze au decis astfel să întoarcă ambele autocare din drum și să le predea agenților de la Policia Nacional.

Călătorii au declarat apoi în fața anchetatorilor că testele false le-au fost furnizate de șoferii autocarelor la prețul de 40 de euro și că li s-a spus că vor fi testați pe drum, într-un laborator din Barcelona, lucru care evident nu s-a întâmplat.

Polițiștii spanioli i-au pus sub arest imediat pe cei patru șoferi români, ulterior fiind arestat și liderul lor, care este rezident în localitatea Torrejón de Ardoz.

Pasagerii autocarelor au fost nevoiți, astfel, să caute alte mijloace pentru a călători spre România, după ce au plătit deja biletul pentru călătorie.