luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


Autoturism Audi A3 căutat în Spania, depistat de polițiștii de frontieră la ieșirea din România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 18 mai 2020 Etichete: , , , , , , ,

Un autoturism Audi A3, în valoare de 13.500 de euro și care era căutat de autoritățile din Spania, a fost depistat sâmbătă, 16 mai, de către polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borș în timp ce un cetățean român încerca să iasă cu el din țară, anunță Poliția de Frontieră Română printr-un comunicat de presă.

„În data de 16.05.2020, în jurul orei 23.47, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român., în vârstă de 30 de ani, conducând autoturismul marca Audi, model A3, înmatriculat în Spania”, au transmis polițiștii de frontieră.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentul de identitate și documentele autoturismului. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autoritățile din Spania, la data de 30.01.2020.

„Față de cele constatate, persoana a declarat că a fost rugată de proprietarul mașinii, un cetățean român rezident în Spania, să preia autoturismul de pe raza județului Iași și să-l transporte în Spania la proprietar. Bărbatul nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul este căutat de autorități.”, a mai precizat PFR.

Autoturismul Audi A3 a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borș, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

DISTRIBUIE