luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un autoturism de lux căutat de autoritățile din Germania, în valoare de peste 160.000 euro, a fost găsit în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 17 mai 2021 Etichete: , , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Brăila au descoperit şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism, în valoare de 788.000 de lei (peste 160.000 de euro) care era semnalat ca fiind furat din Germania, alertă introdusă cu doar o zi înainte.

Autoturism de lux căutat de autoritățile din Germania, în valoare de peste 160.000 euro, găsit în România. foto: Poliția de Frontieră

- Continuarea după publicitate -

În data de 16 mai, în jurul orei 12:00, un echipaj  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi a oprit în trafic, pe o arteră din municipiul Brăila, un autoturism marca Ferrari California, înmatriculat în Germania, condus de un cetăţean irakian în vârstă de 40 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, cu o zi înainte.

Autoturism de lux căutat de autoritățile din Germania, în valoare de peste 160.000 euro, găsit în România. foto: Poliția de Frontieră

- Continuarea după publicitate -

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul este achiziţionat în sistem leasing şi nu are cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 788.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.