sâmbătă, 7 decembrie 2024
Informația fără granițe


Avion decolat din România, aterizare de urgență la Budapesta. „S-a aprins o flamă”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 20 septembrie 2023 Etichete: , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

În dimineața zilei de miercuri, 20 septembrie, pasagerii zborului Sibiu – Memmingen (München) au trăit momente de panică la scurt timp de la decolarea de pe Aeroportul Internațional Sibiu.

Avionul companiei Wizz Air a fost forțat să aterizeze de urgență la Budapesta după ce un incident neobișnuit a avut loc la bord: o pasăre a intrat în motorul aeronavei, cauzând avarii semnificative.

- Continuarea după publicitate -

S-a aprins o flamă și ne-am dat seama că ceva nu este în regulă. Ne-am speriat!”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, unul dintre pasagerii aeronavei.

Conform relatărilor, cursa Sibiu – Memmingen (München) a decolat la 07:30. Totuși, imediat după ce avionul a luat altitudine, pilotul a constatat problemele tehnice și a solicitat permisiunea de a ateriza de urgență.

La aterizarea pe aeroportul din Budapesta, echipajele de intervenție au venit să verifice starea aeronavei și să determine dacă aceasta poate continua zborul către destinația sa inițială. După evaluare, s-a ajuns la concluzia că avionul nu poate fi utilizat în continuare.

- Continuarea după publicitate -

„Au spus că va dura 3-4 ore pentru ca problema să fie rezolvată”, a adăugat Claudia.

Pasagerii, inclusiv mai mulți copii, au fost nevoiți să aștepte ore bune până când și-au putut continua călătoria.

Păsările care intră în motoarele aeronavelor, un fenomen cunoscut sub numele de „bird strike”

Când o pasăre intră în motorul unui avion, forța impactului poate cauza avarii semnificative. Deși motoarele moderne sunt proiectate să reziste la astfel de impacturi și să continue să funcționeze, în anumite cazuri, impactul poate cauza defecțiuni sau poate reduce eficiența motorului.

Aeroporturile depun eforturi semnificative pentru a reduce riscul de impact cu păsările. Aceasta include utilizarea de sisteme radar pentru detectarea stolurilor de păsări, tehnicile de alungare a păsărilor și gestionarea habitatului în și în jurul aeroporturilor pentru a descuraja prezența păsărilor.

- Continuarea după publicitate -

Există reglementări stricte în aviație care stipulează că motoarele aeronavelor trebuie să treacă printr-un test de impact cu păsările pentru a fi certificate pentru zbor. Acest lucru asigură că motoarele sunt în măsură să reziste la un astfel de impact și să continue să funcționeze.

În ciuda măsurilor de prevenire, impacturile cu păsările rămân o preocupare în aviație. Cu toate acestea, trebuie menționat că majoritatea impacturilor nu duc la accidente grave, datorită designului robust al aeronavelor și pregătirii echipajelor de zbor.