fbpx
sâmbătă, 25 iunie 2022
Informația fără granițe


Un bărbat a sunat la 112 și a spus că un avion care urma să decoleze din România spre Germania va exploda

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 29 aprilie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Pasagerii unui avion care se pregătea să decoleze în această dimineață de 29 aprilie 2022, de pe un aeroport din România, au fost debarcați de urgență după ce un bărbat a sunat la 112 și a spus că aeronava va exploda.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Serviciul Român de Informații (SRI), în urma apelului primit s-a constituit urgent o celulă de criză formată de experți din cadrul SRI și polițiști de la Transporturi Aeriene și Frontieră pentru a pune în siguranță pasagerii și a efectua verificările de rigoare.

„În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti – Serviciul Poliţie Transporturi Aeriene a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti va exploda”, au transmis reprezentanții SRI.

- Continuarea articolului după publicitate -

Conform celor relatate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), este vorba de zborul LH 1655 cu destinația Munchen (Germania), care avea la bord 130 de pasageri.

„Aeronava a fost parcată la o poziţie izolată în vederea derulării, de către instituţiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenţie în cazul unei ameninţări cu bombă, acestea fiind încă în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi s-a procedat la verificările care se impun în aceste situaţii, în prezent aceştia fiind grupaţi în zona de îmbarcare a terminalului”, a precizat CNAB citată de Agerpres.

Pasagerii și bagajele lor au fost obiectul unor verificări detaliate efectuate de către o echipă pirotehnică a SRI, ulterior fiind verificată și aeronava. Din fericire, specialiștii pirotehnici nu au găsit elemente explozive la bordul avionului.

Traficul aerian de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București nu a suferit alte întreruperi și se desfășoară în condiții normale.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi