vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Bebelușul unor români din Spania a murit de „sindromul copilului zdruncinat”. Mama condamnată la 4 ani de închisoare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 20 iulie 2021 Etichete: , , , , , , ,

O tânără mamă de naționalitate română, care s-a stabilit cu soțul ei în Spania, a fost condamnată recent la patru ani de închisoare, considerată vinovată de moartea copilului ei.

Tragedia s-a petrecut la data de 18 noiembrie 2020, în localitatea Tàrrega, provincia spaniolă Lleida din Catalonia, unde un bebeluș în vârstă de numai o lună a murit din cauza unor leziuni cerebrale.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit publicației locale Lleida Diari, judecătorii spanioli au constatat că mama copilului, în vârstă de 18 ani, a rămas singură cu bebelușul ei în dimineața zilei de 5 noiembrie 2020, în timp ce soțul ei se afla la muncă.

Tânăra de origine română a recunoscut în tribunal că, deoarece micuțul nu se oprea din plâns, l-a scuturat de mai multe ori și, astfel, acesta s-a lovit la cap de o suprafață netedă.

Deși bebelușul nu a suferit răni vizibile, zdruncinatul și lovitura la cap i-au provocat leziuni cerebrale grave și o hemoragie intra-craniană, iar după 13 zile a decedat, în timp ce era internat la spitalul Sant Joan de Déu din Barcelona.

- Continuarea după publicitate -

Medicii au trecut astfel la cauza morții micuțului de numai o lună „sindromul copilului zdruncinat”, mai precizează presa locală.

Ambii părinți ai copilului au fost anchetați și trimiși în judecată, dar tatăl, un bărbat român în vârstă de 24 de ani, a fost declarat nevinovat.

Tatăl și mama bebelușului mort. Sursă foto: segre.com

Tânăra mamă, în schimb, a  primit o condamnare la 4 ani de închisoare după ce a acceptat pedeapsa propusă de Parchet și s-a declarat vinovată de acuzațiile aduse.