luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Belgia: Constantin și Gabriel, doi frați români, împușcați în cap când se aflau la pescuit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 30 august 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Trupurile neînsuflețite a doi frați români au fost găsite în seara zilei de joi, în jurul orei 21:30, în localitatea belgiană Forchies-la-Marche din provincia Hainaut, au anunțat vineri autoritățile din Charleroi.

Constantin T. în vârstă de 48 de ani și Gabriel G. în vârstă de 45 de ani, au plecat miercuri dimineața, 21 august 2019, la pescuit în localitatea Forchies-la-Marche și erau așteptați să se întoarcă la sfârșitul aceleiași zile, dar joi seara nu erau întorși acasă. Fiica unuia dintre cei doi frați a alertat autoritățile și mașina lor a fost găsită în mediul rural din zonă, unde era parcată de mai bine de o zi.

- Continuarea după publicitate -

Mașina cu care cei doi români au mers la pescuit. Sura foto: La Nouvelle Gazzette

„În seara zilei de joi o doamnă a mers la poliția din Bruxelles pentru a raporta dispariția tatălui și unchiului său, care erau plecați din ziua precedentă și trebuiau să se întoarcă în urmă cu 20 de ore”, spune Vincent Fiasse, procurorul regiunii Charleroi, citat de La Gazzette Nouvelle.

„Potrivit femeii, aceștia au mers la pescuit la un iaz din regiunea Charleroi și nu s-au mai întors. Bineînțeles că poliția a trimis un raport și în jurul orei 21:30 polițiștii din Trieux au făcut legătura cu o mașină care a fost deja reperată de dimineață”, mai spune procurorul.

- Continuarea după publicitate -

Corpurile celor doi frați români au fost găsite așadar de polițiști lângă un iaz din apropierea zonei unde era parcată mașina, relatează autoritățile. Atât Constantin, cât și Gabriel au fost uciși fără milă, fiind împușcați în cap. „Evident este vorba de crimă cu premeditare”, a mai adăugat Fiasse.

Gabriel G., 45 de ani, ucis în Belgia. Sursa foto: La Nouvelle Gazzette

Gabriel G. locuia pe Chaussée de Neerstalle din localitatea Forest, iar vecinii săi au fost surprinși să afle că a fost ucis în acest mod.

„Nu era o persoană care să vorbească prea mult, abia dacă mă saluta. Se mutase cu soția aici în urmă cu aproximativ șase luni. Conducea un microbuz, o mașină neagră, de familie”, își amintește un vecin.

Constantin T. în schimb locuia pe rue de la Démocratie din Anderlecht, scrie sursa citată. Potrivit vecinilor, bărbatul a avut „multe probleme, foarte multe”, dar aceștia au refuzat să dea mai multe detalii. Gabriel se pare că locuia și el la aceeași adresă într-o perioadă, până s-a mutat în Forest.

- Continuarea după publicitate -

Rămâne un mister pentru polițiștii belgieni cine ar fi dorit să-i omoare pe cei doi români, dar este clar că, oricine a făcut-o, știa că se vor afla în acel loc izolat. Anchetatorii merg și pe ipoteza că cei doi frați ar fi mers acolo pentru a se întâlni cu alte persoane.

Între timp, procuratura din Charleroi a dat ordin să fie executată autopsia asupra celor două trupuri neînsuflețite și sunt interogați apropiații și membrii familiei celor doi, pentru a se afla mai multe detalii despre cine le-ar fi dorit moartea.