luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


BMW X1 căutat de autoritățile din Germania depistat la granița României

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - duminică, 30 august 2020 Etichete: , ,

Un autoturism BMW X1, fabricat anul acesta, a fost indisponibilizat de polițiștii de frontieră de la vama Sculeni, după ce au descoperit că mașina era căutată de autoritățile din Germania pentru confiscare. În bagajele șoferului, polițiștii au descoperit și un pistol cu gaze pentru care bărbatul nu deținea acte de provenienţă.

„În data de 29 august a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, G.P., în vârstă de 33 ani, conducând un autoturism marca BMW X1, an de fabricaţie 2020, înmatriculat în Germania. Bărbatul era însoţit de fiica sa minoră, cetăţean R. Moldova”, au transmis polițiștii de frontieră români printr-un comunicat de presă.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a maşinii, colegii noștri au efectuat verificări în urma cărora au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Germania în aceeași zi în care bărbatul s-a prezentat la control”, se mai arată în comunicat.

Ulterioare verificări făcute de polițiști au scoa la iveală că bărbatul închiriase, de fapt, autoturismul de la o firmă de închirieri auto din Germania, dar perioada de închiriere scăzuse.

„Totodată, în timpul controlului vamal, bărbatul a afirmat că deţine, în rucsacul fiicei sale, un pistol cu gaze marca Walther, calibru 9 mm, precum şi o cutie cu 10 cartuşe cu încărcătură iritantă cu piper, acelaşi calibru. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a închiriat mașina pentru a merge în vizită la părinți, iar referitor la pistol și muniție nu ştia că este obligat să le declare”, au mai adăugat polițiștii.

Poliția de Frontieră a deschis o anchetă în cadrul căreia efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, contrabandă calificată şi nerespecatrea regimului armelor şi muniţiilor, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 43.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Trimite acest articol și prietenilor tăi