vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un bucătar român a deschis un restaurant în Germania. „Am condus 900 de kilometri pentru a vedea totul”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 21 ianuarie 2023 Etichete: , , , , ,

Iulian Cojocariu, un bucătar de naționalitate română cu o vastă experiență dobândită în restaurantele din Germania, a inaugurat la jumătatea lunii ianuarie „Pizzeria Iulian”, un restaurant în centrul localității Rott din districtul Landberg (Bavaria), unde oferă și alte preparate delicioase, pe lângă numeroasele sortimente de pizza.

Localnicii din Rott care au avut poftă de o pizza în ultima vreme, au fost nevoiți să și-o gătească singuri, deoarece restaurantul „Pizzeria Adele” a fost închis luna trecută, cu puțin timp înainte de Crăciun, de către proprietara locației, Sabine Gagliano.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a fost redeschis însă la mijlocul acestei luni sub o nouă denumire, „Pizzeria Iulian” și cu un nou bucătar care a precizat zâmbind pentru cotidianul Augsburger Allgemeine: „Cu I și nu cu J”, referindu-se la numele restaurantului, deoarece în limba germană este mai des întâlnit numele „Julian”.

Anterior, Iulian a fost bucătar șef în stațiunea Zingst de pe litoralul baltic. Contactul cu Rott a venit printr-o conațională, Maria Bapuc, care a lucrat pentru Gagliano și își continuă activitatea sub conducerea noului administrator.

Iulian Cojocariu (stânga) alături de Maria Bapuc și Leveu Adragai.

- Continuarea după publicitate -

„Anul trecut, am condus cei 900 de kilometri de la Marea Baltică la Rott pentru a vedea totul”, a mărturisit Iulian, care a fost bucătar și la restaurantul „Zur Dune” din orașul Lübeck din landul Schleswig-Holstein.

Fosta proprietară l-a ajutat pe noul chiriaș să se stabilească

După ce a luat decizia de a prelua restaurantul, au fost multe de făcut. „Am făcut multe renovări în bucătărie”, a explicat Iulian. Fosta proprietara l-a ajutat, de asemenea, să se integreze mai repede în noul său mediu.

„Sabine a fost foarte drăguță”, a recunoscut Iulian, care lucrează acum cu o nouă echipă în bucătărie și în servire, și este foarte mulțumit de suport. „Suntem patru”, a precizat noul șef al restaurantului care oferă nu doar pizza.

Meniul a fost extins încă de la deschidere, pentru a include feluri de mâncare precum burger, servite cu cartofi prăjiți. „Un grill cu rocă vulcanică va sosi în curând, apoi vor fi și fripturi”, a explicat Iulian, care intenționează să instaleze și un separator de grăsimi la finalul acestui an. Apoi ar trebui să existe și șnițelul.

- Continuarea după publicitate -

Un nou program de lucru pentru noua pizzerie

Programul de lucru este, de asemenea, nou. Pizzeria este deschisă în fiecare zi, cu excepția zilei de miercuri, între orele 12:00 și 22:00. În primăvară va exista din nou o grădină unde se va servi bere. Acolo, proprietarul a planificat, de asemenea, alte inovații.

„Vrem să amenajăm un pavilion sau o copertină, astfel încât să poți sta afară chiar și atunci când plouă”, a dezvăluit Iulian.

El speră ca ideile sale să fie bine primite și că „Pizzeria Iulian” va deveni un loc de întâlnire socială, cel puțin la fel de popular precum a fost „Pizzeria Adele”.