luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


Campanie cu daruri de Crăciun organizată în Germania pentru copiii dintr-un orfelinat din țara noastră

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Știri - sâmbătă, 24 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Fundația Kinderzukunft din Germania va organiza și în acest an campania de distribuire a pachetelor cu daruri de Crăciun pentru copiii din orfelinatele României. Compania Höffner, care comercializează mobilier, sprijină această inițiativă, informează publicația MarktSpiegel.

Multă bucurie strălucind pe fețele copiilor îi așteaptă pe voluntarii care îi vor vizita pe cei 80 de băieți și fete dintr-un orfelinat românesc. Toți copiii provin din familii defavorizate, majoritatea fiind părăsiți de părinți. Vocile zglobii, brațele întinse și mâinile care le arată cu emoție îngrijitorilor cadourile primite demonstrează clar că pachetele din Germania le oferă copiilor un moment rar de fericire, scrie sursa citată din experiența anilor trecuți.

Jens Kretschmar, din cadrul companiei Höffner, a ajutat la distribuirea coletelor în România: „Sunt momente foarte emoționante atunci când vezi ochii strălucitori ai multor copii, unii dintre ei cu dizabilități, precum și reacțiile acestora“.

Foto: Stiftung Kinderzukunft

Acțiunea fundației de distribuire a pachetelor cu daruri de Crăciun începe în acest an pe 26 octombrie, iar compania Möbel Höffner susține ca în fiecare an inițiativa, punând la dispoziție spații de depozitare pentru colectare, precum și servicii de transport.

Tomas Dankert, director Höffner, este ferm convins de utilitatea acestei campanii: „Așteptăm cu nerăbdare să le facem o mică bucurie copiilor nevoiași, împreună cu clienții și angajații noștri. Suntem foarte bucuroși să sprijinim inițiativa Fundației Kinderzukunft. Toți doritorii sunt invitați cu mult drag să aducă pachețele într-una din cele 23 de filiale ale noastre. Cu cât se adună mai multe cadouri, cu atât mai multe zâmbete le putem oferi copiilor!”

An după an, numeroase familii, grădinițe, școli, asociații și companii din toată Germania participă la campanie, astfel încât în ​​2019 au fost colectate peste 38.000 de cadouri la nivel național, 10.000 doar prin magazinele de mobilier Höffner. Oamenii au împachetat în cutii dulciuri și produse de patiserie, jucării, ustensile de scris, de desenat și pictat, obiecte de artizanat sau îmbrăcăminte pentru copii.

- Continuarea după publicitate -

Cei care doresc să participe la campanie în acest an pot preda pachetul cu daruri în perioada 26 octombrie – 26 noiembrie 2020, în unul dintre cele 23 de magazine de mobilă Höffner din toată țara.

Cu rugămintea de a indica pe o etichetă cui îi sunt dedicate darurile, unui băiat sau unei fetițe și vârsta aproximativă a copilului – în acest sens, birourile de informații Höffner pun la dispoziția doritorilor autocolante pentru etichetare. Lista magazinelor aici.

Prin intermediul acțiunii speciale „Pachete de Crăciun pentru copiii nevoiași“, sunt ajutați și cei care nu beneficiază direct de sprijin într-un proiect internațional major. În acest scop, fundația Kinderzukunft colectează în cadrul unei campanii comunitare, în fiecare an începând din 1995, pachete de Crăciun care sunt duse în Europa de Est cu camionul. Distribuția coletelor în case, grădinițe, spitale și cartiere sărace se realizează de către angajații fundației și voluntari.

DISTRIBUIE