duminică, 4 decembrie 2022
Informația fără granițe


Cercetător român premiat în Marea Britanie: „COVID-19 a avut un impact enorm asupra vieților noastre”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - miercuri, 3 noiembrie 2021 Etichete: , , , , ,

Cercetătorul român Ștefan Dascălu, doctorand în imunologie şi epidemiologie teoretică la Universitatea din Oxford, a  primit prestigiosul premiu pentru impact social din partea Universității Oxford și a Consiliului Național de Cercetare în Bioștiințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UKRI – BBSRC).

Ștefan Dascălu este originar din Suceava și în urmă cu 6 ani a plecat să studieze Științe Biologice la Oxford, unde şi-a finalizat studiile de licență cu specializarea în epidemiologie teoretică. Acum, Ştefan este cercetător doctorand în Ştiințe Biologice Interdisciplinare cu specializarea în imunologie, program pentru care el a obținut o finanțare integrală printr-o bursă din partea guvernului Marii Britanii.

În urma primirii prestigiosului premiu, cercetătorul român a transmis pe pagina sa de Facebook:

„Am avut deosebita onoare de a primi cel mai prestigios premiu pentru impact social din partea Universității Oxford și a Consiliului Național de Cercetare în Bioștiințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UKRI – BBSRC).

COVID-19 a avut un impact enorm asupra vieților noastre, iar acest lucru m-a motivat să contribui atât prin activități de cercetare cât și prin comunicare științifică, încă de la începutul pandemiei.

Am fost bucuros să aflu că acest premiu mi-a fost acordat și pentru activitățile de stabilire a unui dialog interdisciplinar cu organizațiile religioase din România pentru o mai bună implementare a politicilor de sănătate.

Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături: familiei, prietenilor, colegilor și tuturor celor care m-ați încurajat să îmi continui munca în sfera sănătății publice.”

Conform Rețelei de Solidaritate, Ștefan Dascălu a , a transmis colegilor săi din țară și din Diaspora:

“Situația sanitară din România, încă de dinainte de pandemie, a reprezentat unul din motivele principale pentru care am ales să mă implic în eforturile pentru îmbunătățirea sănătății publice. Îmi doresc, pe viitor, ca țara noastră să nu mai fie un exemplu negativ pentru numeroase statistici sanitare, ci să răsturnăm aceasta situatie, fiind dați drept model pozitiv în implementarea politicilor de sănătate”.

Trimite acest articol și prietenilor tăi