luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Circa 2,7 kg de monede și lingouri nedeclarate confiscate unui român în aeroport. Le-a ascuns în laptop, telefon și portofel

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 2 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a încercat să părăsească țara cu avionul în cursul zilei de marți, 1 septembrie 2020, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, transportând aproape 3 kg de monede și lingouri nedeclarate pe care le-a ascuns în laptop, în telefonul mobil, precum și în alte locuri din bagajele sale. Bunurile, despre care polițiștii de frontieră au suspiciunea că sunt din aur și argint, au fost confiscate, iar pe numele pasagerului s-a deschis o anchetă penală.

„În data de 01.09.2020, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a ieși din tară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha – Filipine, cetățeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani. La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei”, informează Poliția de Frontieră Română printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre.

Citește și: Cantitatea de țigări, alcool și bani cu care putem trece dintr-o țară UE în alta

Polițiștii au descoperit astfel în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb, susceptibile a fi din aur și argint, cu o greutate totală de circa 2.700 de grame. Având în vedere că bunurile nu au fost declarate, acestea au fost confiscate și urmează a fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca pentru expertiză.

„Față de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat bunurile pe parcursul mai multor ani şi deține documente de provenință pentru obiectele descoperite în urma controlului efectuat”, mai precizează PFR.

Bărbatul de 46 de ani este cercetat acum pentru infracțiunea de „tentativă la contrabandă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea nr. 86/2006, privind codul vamal al României.