sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Condițiile de călătorie între România și Spania începând cu 7 iunie

Scris de: Daniela Stoica , înv Informații utile Prima pagină Știri - joi, 3 iunie 2021 Etichete: , , , ,

Începând cu 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc din România trebuie să prezinte la intrarea în Spania, alternativ (la alegere): un certificat care atestă vaccinarea împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau un certificat de recuperare post-Covid. Acesta poate fi certificat digital UE sau un document de acreditare a celor indicate mai sus, indiferent dacă provine dintr-un stat membru al UE sau dintr-o țară terță. Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Spania.

Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol și poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană.

Condițiile de călătorie spre România rămân cele anunțate în data 27.05.2021 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Spania trecând pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.

Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore.

Trimite acest articol și prietenilor tăi