vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Constantin a dispărut în Germania în urmă cu 9 luni. Poliția germană oferă 10.000 de euro recompensă pentru cine are informații

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 12 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Constantin Popa, tânărul român de 30 de ani despre care vă anunțam la sfârșitul luni ianuarie că a dispărut fără urmă în Germania, nu a fost găsit nici până la ora actuală, iar autoritățile germane au decis să ofere o recompensă uriașă celor care reușesc să le ofere informații care să clarifice situația conaționalului nostru. Anchetatorii nu exclud ca bărbatul român să fi fost victima unei infracțiuni, se arată într-un comunicat al Poliției din Bayern.

Cristian Popa, 30 de ani, dispărut de mai bine de 9 luni din Germania

„Cetățeanul român, Constantin POPA, în vârstă de 30 de ani, este dat dispărut din data de 30.01.2020. Conform rezultatelor anchetei efectuate până în prezent, nu este exclus să fi devenit victima unei infracțiuni. La KPI (Poliția Criminalistică din Neu-Ulm – n.r.) s-a format un grup de investigare pe nume „Rucksack” pentru elucidarea acestui caz”, informează polițiștii germani.

Tânărul român este originar din Tritenii de Jos, județul Cluj, dar locuia în districtul Günzburg (Kötz) din Germania. Potrivit informațiilor relatate de autoritățile locale, rucsacul tânărului român, pe care-l avea cu el în ziua dispariției, a fost găsit de un trecător atârnând de ramura unui copac în apropierea râului Günz.

Rucascul lui Constantin Popa găsit de un trecător.

Descoperirea a fost făcută în dimineața zilei de joi, 6 februarie 2020, iar de la acea dată polițiștii germani îl caută pe Constantin fără încetare, dar fără niciun rezultat concret până în prezent. Din acest motiv, autoritățile au decis să ofere o recompensă de 10.000 de euro persoanei sau persoanelor care reușesc să furnizeze informații ce vor ajuta la găsirea tânărului nostru conațional.

„Pentru informații care duc la clarificarea faptei sau arestarea făptuitorului se oferă o recompensă în valoare de 10.000 de Euro. Acordarea urmează sub excluderea procedurii reglementată legal. Recompensa se acordă numai persoanelor private și nu pentru funcționari publici, pentru că urmărirea infracțiunilor face parte din obligația lor profesională”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția din Bayern în limba română.

În acest context, departamentul de cercetare penală Neu-Ulm pune următoarele întrebări pentru a obține informații de la cetățeni:

– Cine circulă în mod regulat în zona Günz, la legătura dintre Kleinkötz și Großkötz, care își plimbă câinele acolo, de exemplu, sau folosește calea ca traseu de jogging, alergare sau ciclism și a observat ceva suspect?

– Cine a mai văzut în acea zonă rucsacul din imaginea de mai sus?

– Cine l-a văzut pe Constantin POPA după data dispariției?

– Cine a văzut ceva suspect în zona Kötz între 31 ianuarie și 1 februarie?

– Cine poate furniza alte informații pentru a clarifica acest caz?

Cine are informații utile despre Constantin Popa este rugat să sune la numărul de telefon 0731 8013-0 (cu +49 înainte dacă se apelează din afara acestei țări).